Το ΕΞΠΡΕΣ ΠΗΓΑΣΟΣ από Λαύριο για Άγιο Ευστράτιο – Λήμνο

Πριν από λίγα λεπτά ολοκληρώθηκε η συζήτηση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών για την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου με την Αττική.

Στη συνεδρίαση παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Λήμνου κ. Δημήτρης Μαρινάκης και ο πρώην Αντιδήμαρχος κ. Παναγιώτης Τσανταρλιώτης. Από τις εταιρείας, που εκδήλωσαν ενδιαφέρον για την γραμμή, στο Σ.Α.Σ. βρέθηκε εκπρόσωπος της Hellenic Seaways και της εταιρείας “Αιγαίο Πέλαγος”.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Λημνιακής Φωνής, μετά από συζήτηση το Σ.Α.Σ. κατέληξε ότι την γραμμή Λήμνος – Άγιος Ευστράτιος – Λαύριο θα αναλάβει το “Express Πήγασος” της Hellenic Seaways, όπως και ήταν αναμενόμενο.

Ο Υπουργός Ναυτιλίας κ. Δρίτσας, σύμφωνα με πληροφορίες της Λημνιακής Φωνής, αναμένεται να υπογράψει την απευθείας ανάθεση την ερχόμενη Τρίτη, 2 Ιουνίου. Αμέσως μετά το πλοίο θα ξεκινήσει τα δρομολόγια του, ενώ η ανάθεση αναμένεται να είναι τρίμηνη. Μέσα σε αυτό το διάστημα θα πραγματοποιηθεί ο Διαγωνισμός, που θα αναδείξει την εταιρεία που θα μας εξυπηρετεί τα επόμενα χρόνια.

http://limniakifoni.gr