ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΥΘΥΝΑΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΤΟΠΛΟΙΑ ΤΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο ΥΘΥΝΑΛ ο υπουργός κ. Γιάννης Διαμαντίδης συζήτησε με τους Δημάρχους της Καλύμνου, της Λέρου, της Πάτμου, των Λειψών, του Αγαθονησίου και της Αστυπάλαιας τα προβλήματα ακτοπλοϊκής σύνδεσης που παρουσιάζονται. Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν και οι βουλευτές Δωδεκανήσου του ΠΑΣΟΚ κ.κ. Δ.Κρεμαστινός και Γ.Κασσάρας ενώ ο Υφυπουργός Πολιτισμού & Τουρισμού επίσης βουλευτής ΠΑΣΟΚ Δωδεκανήσου παρενέβη τηλεφωνικά προκειμένου να συμβάλλει στην επίλυση των προβλημάτων της περιοχής.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου, ο Υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας κ. Γιάννης Διαμαντίδης άκουσε προσεκτικά τους δημάρχους και τους βουλευτές Δωδεκανήσων για τα προβλήματα με τις ακτοπλοϊκές συνδέσεις που εμφανίζονται αυτή την δύσκολη οικονομική συγκυρία και τους διαβεβαίωσε ότι θα εξετάσει ξεχωριστά κάθε μια περίπτωση, ώστε να αντιμετωπισθούν τα προβλήματα. Υπογράμμισε ότι πολιτική της κυβέρνησης είναι «να μην μείνει ούτε το πιο μικρό νησί μας χωρίς ακτοπλοϊκή σύνδεση» ανεξάρτητα από τις όντως εξαιρετικά δυσμενείς οικονομικές συνθήκες που αντιμετωπίζει και η πατρίδα μας.

Γι αυτό και υπήρξε συμφωνία για συνεχή επαφή και αλληλοενημέρωση ώστε να αντιμετωπίζονται τα όποια προβλήματα αναφύονται, ενόψει και της καλοκαιρινής περιόδου που πρέπει να κερδηθεί το στοίχημα του τουρισμού.