Συνέντευξη τύπου της ΠΕΝΕΝ στο εγ/ογ ΘΕΟΦΙΛΟΣ για το θέμα των απλήρωτων ναυτικών της NEL LINES

Συνέντευξη Τύπου έδωσε το Προεδρείο της ΠΕΝΕΝ στο Ε/Γ πλοίο «ΘΕΟΦΙΛΟΣ» το οποίο βρίσκεται στον νέο Μώλο Δραπετσώνας. Στην σύσκεψη πήραν μέρος και δεκάδες Ναυτεργάτες όλων των ειδικοτήτων που είναι ναυτολογημένοι σε πλοία της ΝΕΛ καθώς και από το πλοίο «ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΗΝΟΥ».

Στην εισαγωγική του τοποθέτηση ο Πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ αναφέρθηκε στο φαινόμενο της απλήρωτης Ναυτικής εργασίας στον χώρο των Ακτοπλοϊκών πλοίων που την τελευταία τριετία έχει πάρει μεγάλες και ανησυχητικές διαστάσεις. Αναφέρθηκε στις ευθύνες που διαχρονικά έχουν οι τελευταίες κυβερνήσεις Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ που ανέχθηκαν και υπέθαλψαν το πρόβλημα αγνοώντας την κοινωνική του διάσταση και υπονομεύοντας με την αδράνεια και αδιαφορία τους το Ακτοπλοϊκό συγκοινωνιακό δίκτυο της χώρας μας.

Τόνισε τις μεγάλες ευθύνες της Διοίκησης της ΝΕΛ η οποία έχει επιδείξει πλήρη ανικανότητα στην διαχείριση της κρίσης που μαστίζει την εταιρεία τα τελευταία χρόνια και έχει με την αλλοπρόσαλλη τακτική της επιδεινώσει την κατάσταση οδηγώντας την εταιρεία στα πρόθυρα της κατάρρευσης με κίνδυνο να χαθούν εκατοντάδες θέσεις εργασίας και ταυτόχρονα να επικρατήσει στην Ακτοπλοΐα η μονοπωλιακή εκμετάλλευσή της .

Ο Πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ έκανε εκτενή αναφορά στην δράση, τις πρωτοβουλίες και στους αγώνες της ΠΕΝΕΝ που ο ρόλος της αναγνωρίζεται από το σύνολο των απλήρωτων Ναυτεργατών αλλά και ευρύτερα από τον Ναυτεργατικό μας κόσμο της χώρας μας.

Τόνισε τις ευθύνες της νέας πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Ναυτιλίας και την αδικαιολόγητη διστακτικότητα και ατολμία να πάρει εκείνες τις πρωτοβουλίες που επανειλημμένα έχουμε προτείνει για την άμεση αντιμετώπιση και ανακούφιση των απλήρωτων Ναυτεργατών της ΝΕΛ.

Υπογράμμισε ότι η ΠΕΝΕΝ θα πάρει νέες αποφάσεις για την κλιμάκωση της δράσης της για να δοθεί τέλος στο απαράδεκτο αυτό φαινόμενο.

Στην συνέχεια πήραν τον λόγο αρκετά μέλη των πληρωμάτων της ΝΕΛ εκφράζοντας την οργή τους για την διαιώνιση του προβλήματος και απαίτησαν ομόφωνα να δοθεί άμεσα λύση.

Στην συνέντευξη συμμετείχαν δεκάδες Ναυτεργάτες και εκπρόσωποι των Ναυτεργατικών Σωματείων (ο Πρόεδρος του ΠΣΟΑΕΝ και ο Γενικός Γραμματέας της ΠΕΑΘΕΝ).

ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΠΑΡΕΜΠΟΔΙΣΗΣ ΤΗΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΝΕΛ

Η ΝΕΛ προσπάθησε να παρεμποδίσει την πραγματοποίηση της συνέντευξης στο πλοίο «ΘΕΟΦΙΛΟΣ» του Προέδρου μας απαιτώντας από την ΠΕΝΕΝ να ζητήσει εγγράφως την άδεια της εταιρείας ενώ επικαλέσθηκε και κινδύνους τραυματισμού των προσκεκλημένων δημοσιογράφων.

Όπως είναι αυτονόητο ο Πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ αγνόησε τις συστάσεις και παραινέσεις αυτές πετώντας στο καλάθι των αχρήστων το έγγραφο της εταιρείας.

αναδημοσίευση από penen.gr