Συνέντευξη τύπου Hellenic Seaways: Απολογισμός 2014 και οι προοπτικές για την επόμενη ημέρα

Hellenic Seaways: Απολογισμός 2014 και οι προοπτικές για την επόμενη ημέρα

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ

ΕΠΑΝΟΔΟΣ ΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ ΚΕΡΔΟΦΟΡΙΑ

 

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε η διοίκηση της Hellenic Seaways σήμερα στο εγ/ογ ΑΡΙΑΔΝΗ. Σκοπός ήταν η ενημέρωση από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας κ. Αντώνη Αγαπητό, για τα πεπραγμένα του 2014 καθώς και η ανάλυση των προοπτικών ανάπτυξης που δημιουργούνται για την Hellenic Seaways.

Ο κ. Αγαπητός παρουσίασε τα οικονομικά στοιχεία της εταιρείας δίνοντας έμφαση στην επιστροφή της Hellenic Seaways στην ανάκαμψη.

Το nautilia.gr παραβρέθηκε στη συνέντευξη τύπου και αύριο θα έχετε τη δυνατότητα να παρακολουθήσετε όλα όσα ειπώθηκαν, αποκλειστικά μέσα από το nautiliaTV.

 

Τον απολογισμό του 2014 ανέλυσε εκτενώς ο Διευθύνων Σύμβουλος της Hellenic Seaways, κ. Αντώνης Αγαπητός, ενώ εξειδίκευσε και τις μελλοντικές αναπτυξιακές προοπτικές για την εταιρεία, σε συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τετάρτη 17 Ιουνίου στο Ε/Γ-Ο/Γ Αριάδνη.

 

Επιβεβαιώνοντας τη σαφή τάση ανάκαμψης και την είσοδο στη νέα εποχή ανάπτυξης, ο κ. Αγαπητός σημείωσε ότι μετά από 5 συνεχόμενα χρόνια ύφεσης, η κερδοφορία σε επίπεδο EBITDA διαμορφώθηκε σε 6,5 εκ. ευρώ βελτιωμένη κατά 12,8 εκ ευρώ σε σχέση με το 2013.
Επιπλέον, ανακοίνωσε ότι υπεγράφη η συμφωνία αναδιάρθρωσης των δανείων της εταιρείας, η οποία συνοδεύεται από μείωση των επιτοκίων δανεισμού, επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των υφιστάμενων δανείων για 7 χρόνια, κεφαλαιοποίηση όλων των ληξιπρόθεσμων τραπεζικών υποχρεώσεων και νέο βραχυπρόθεσμο δάνειο ύψους 13 εκ . ευρώ.

 

Παράλληλα τόνισε ότι τα πρώτα δείγματα για τη φετινή χρονιά είναι ιδιαίτερα αισιόδοξα καθώς κατά το πρώτο τετράμηνο έχει σημειωθεί αύξηση επιβατών κατά 42% ενώ ο κύκλος εργασιών υπερδιπλασιάστηκε, διαμορφωνόμενος στα 24,2 εκ. Ευρώ.
Ακολουθούν τα βασικά σημεία ομιλίας του κ. Αγαπητού:
Με ψύχραιμη στρατηγική και σταθερά βήματα, καταφέραμε να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες και να ξεπεράσουμε τον κάβο της αβεβαιότητας, με μια σειρά ενεργειών που αποδείχθηκαν καταλύτες για την ανάκαμψη της εταιρείας και τη δημιουργία προοπτικών ανάπτυξης.

Το 2014, μετά από 15 χρόνια συνεχούς παρουσίας στις ελληνικές θάλασσες, με 21 πλοία που εξυπηρετούν 36 προορισμούς, μεταφέραμε 3.000.000 επιβάτες, 205.000 αυτοκίνητα και 43.000 φορτηγά.

Στο πλαίσιο της αναπτυξιακής μας πορείας αναδιαμορφώσαμε τα δρομολόγιά μας ενισχύοντας παράλληλα τις προσεγγίσεις στα απομακρυσμένα νησιά. Στα φετινά μας καλοκαιρινά δρομολόγια που ξεκίνησαν την περασμένη Δευτέρα πέρα από τους κλασικούς προορισμούς που χρόνια εξυπηρετούμε εντάξαμε τις παρακάτω αλλαγές:
Δρομολογούμε το Νήσος Ρόδος στην Ελληνική Ακτοπλοΐα
Συνδέουμε τις Κυκλάδες με το Β.Α. Αιγαίο
Συνδέουμε την Πάτμο με τις Κυκλάδες και το Β.Α. Αιγαίο
Εντάσσουμε 10 νέους προορισμούς στα δρομολόγιά μας

Τα νησιά της άγονης γραμμής όπως ο Αϊ Στράτης, εξυπηρετούνται πλέον απρόσκοπτα με τη δρομολόγηση των πλοίων μας, λύνοντας τα προβλήματα των τοπικών κοινωνιών και απαντώντας στα δίκαια αιτήματά τους.

Μετά από στοχευμένο σχεδιασμό, υλοποιούμε τη διαδικασία «smart ticket / web check in». Έτσι, οι επιβάτες μας έχουν τη δυνατότητα να προμηθεύονται το εισιτήριο τους με ένα κλικ στο κινητό, τον υπολογιστή ή το tablet, απλά, γρήγορα και με ασφάλεια, να επιβιβάζονται απευθείας στο πλοίο  αποφεύγοντας αναμονές και καθυστερήσεις.  Η Hellenic Seaways είναι η πρώτη που σχεδίασε και υλοποίησε το «smart ticket», εισάγοντας τις υπηρεσίες που προσφέρει η επιβατηγός ναυτιλία στη νέα εποχή.

Νιώθουμε αυξημένη την ανάγκη να στηρίζουμε τις νησιωτικές κοινωνίες που έχουν σταθεί δίπλα μας όλα αυτά τα χρόνια. Και αυτό το κάνουμε αθόρυβα και έμπρακτα, με την κουλτούρα προσφοράς που διαπνέει τη Hellenic Seaways.

Η HellenicSeaways είναι η μεγαλύτερη ελληνική ακτοπλοϊκή εταιρεία που δραστηριοποιείται στις θαλάσσιες μεταφορές επιβατών και φορτίων στην Ελλάδα και την ευρύτερη Μεσόγειο. Η εταιρεία διαθέτει στόλο με συμβατικά και ταχύπλοα πλοία, και προσεγγίζει περισσότερους από 35 προορισμούς στη νησιωτική και ηπειρωτική Ελλάδα, προσφέροντας στους επιβάτες της ολοκληρωμένες τουριστικές υπηρεσίες εν πλω.

Η HellenicSeaways είναι πιστοποιημένη από το 2000 σύμφωνα τα διεθνή πρότυπα ναυσιπλοΐας μεριμνώντας για την τακτική συντήρηση του στόλου της, και διασφαλίζοντας την ασφάλεια και υγεία των επιβατών και των πληρωμάτων της εν πλω, αλλά και την προστασία και διατήρηση του θαλάσσιου φυσικού περιβάλλοντος. Πρόκειται για μία δέσμευση διαρκείας που διέπει την εταιρική κουλτούρα της HellenicSeaways και κατευθύνει τόσο τη λειτουργία της όσο και τη σχέση της με τους συνεργάτες και το επιβατικό κοινό.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας www.hsw.gr

Με αδιαπραγμάτευτες αρχές μας την ποιότητα των υπηρεσιών μας και την επένδυση στην τεχνογνωσία μας, προσδοκούμε σε ακόμη καλύτερες επιδόσεις για το 2015 και σε περαιτέρω συμβολή στην ανάπτυξη του κλάδου συνολικά, προκειμένου να υπερκαλύψουμε τους στόχους του επιχειρησιακού μας σχεδίου και να συνεχίσουμε αταλάντευτα την αναπτυξιακή μας πορεία. Όλα τα παραπάνω σηματοδοτούν την είσοδο της εταιρείας στη νέα εποχή ανάπτυξης αλλά και την οριστική επάνοδο στη λειτουργική κερδοφορία.