/

Στην κόρη του Μ. Ηλιόπουλου της SeaJets το 5,48% της MIG

Seajets, Μάριος Ηλιόπουλος

Το 5,48% της MIG ανακοινώθηκε σήμερα ότι απέκτησε η κα Δέσποινα Ηλιοπούλου, μέσω εταιριών που εδρεύουν στην Κύπρο.
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, πρόκειται για την νεαρή κόρη του κ. Μάριου Ηλιόπουλου, (στη φωτογραφία) στα συμφέροντα του οποίου ανήκει η ακτοπλοϊκή εταιρία SeaJets.
Η μετοχική αυτή αλλαγή ανακοινώνεται λίγες μέρες πριν την κρίσιμη γενική συνέλευση της εισηγμένης που θα κληθεί να εγκρίνει την πώληση της Attica GroupΑΤΤΙΚΑ -1,67% στην εταιρία STRIX Holdings με αντάλλαγμα την πλήρη εξόφληση του δανεισμού της MIG ύψους 443,8 εκατ. ευρώ.
Επισημαίνεται ότι η Seajets είναι ανταγωνιστική ακτοπλοϊκή εταιρία που δραστηριοποιείται από το 1989 στα νησιά των Κυκλάδων και την Κρήτη με 17 πλοία τύπου καταμαράν.

Η ανακοίνωση της MIG

Η «MARFIN INVESTMENT GROUP» ανακοινώνει, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, ότι την 31.1.2023 η εταιρία «RATIO HOLDING LTD» και η κυρία Δέσποινα Ηλιοπούλου υπέβαλαν στην Εκδότρια τις από 31.1.2023 γνωστοποιήσεις σημαντικών μεταβολών σε δικαιώματα ψήφου, από τις οποίες προκύπτουν τα ακόλουθα:
Λόγος υποβολής γνωστοποίησης: Απόκτηση χρηματοπιστωτικών μέσων
Στοιχεία υπόχρεων: «RATIO HOLDING LTD» και Δέσποινα Ηλιοπούλου
Ημερομηνία δημιουργίας της υποχρέωσης γνωστοποίησης: 30.1.2023
Συνολικές θέσεις:
Ποσοστό δικαιωμάτων ψήφου προερχόμενων από μετοχές πριν από την κρίσιμη μεταβολή:0
Ποσοστό δικαιωμάτων ψήφου προερχόμενων από μετοχές μετά από την κρίσιμη μεταβολή: 5,48% επί του συνόλου δικαιωμάτων ψήφου της Εκδότριας
Σύνολο δικαιωμάτων ψήφου μετά από την κρίσιμη μεταβολή: 51.525.000 δικαιώματα ψήφου που ενσωματώνονται σε μετοχές άμεσα κατεχόμενες (επί συνολικού αριθμού 939.510.748 δικαιωμάτων ψήφου της Εκδότριας).
Αλυσίδα ελεγχομένων επιχειρήσεων μέσω των οποίων ουσιαστικά κατέχονται τα δικαιώματα ψήφου: Η κυρία Δέσποινα Ηλιοπούλου ελέγχει την εταιρία «RATIO HOLDING LTD» και μέσω αυτής την εταιρία «WARRIOR SHIPPING LTD».

Πρόσθετες Πληροφορίες:

Τα δικαιώματα ψήφου της ανωτέρου μετόχου θα ασκούνται σε Γενικές Συνελεύσεις των Μετόχων της Εκδότριας μέσω του πληρεξουσίου κ. Αλέξανδρου Κοντογεωργίου, ο οποίος θα παύσει να κατέχει τα δικαιώματα αυτά την 30.3.2023.

Πηγή: euro2day.gr