/

Στην Βουλή οι διαμαρτυρίες των φορέων της Κάσου και της Καρπάθου για την διακοπή των δρομολογίων του Olympus

olympusΣε κατάθεση σειράς Αναφορών προχώρησε ο Νεκτάριος Σαντορινιός κοινοποιώντας στον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής τις έντονες αντιδράσεις των τοπικών φορέων της ΚασοΚαρπαθίας μετά την απαράδεκτη διαχείριση, εκ μέρους του Υπουργείου, της ακτοπλοϊκής διασύνδεσης των δυο νησιών και είχε ως τελικό αποτέλεσμα την διακοπή των δρομολογίων εν μέσω θερινής περιόδου και τον άμεσο κίνδυνο να προκληθούν οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα στις τοπικές κοινωνίες.

Ο βουλευτής Δωδεκανήσου, μέσω των πρόσφατων επιστολών του Δημάρχου Καρπάθου, του Δημοτικού Συμβουλίου της Ηρωικής Νήσου Κάσου αλλά και της Ομοσπονδίας Δωδεκανησιακών Σωματείων Αθηνών– Πειραιώς, σημειώνει στις Αναφορές την αγανάκτηση των νησιωτών και τις κλιμακούμενες ολιγωρίες του Υπουργείου οι οποίες οδήγησαν σε ένα καταστροφικό αδιέξοδο τη διασύνδεση των δυο νησιών. Ο Υπουργός Ναυτιλίας οφείλει να δώσει άμεση λύση στο πρόβλημα που το ίδιο το Υπουργείο προκάλεσε και να δρομολογήσει αξιόπλοο πλοίο στη συγκεκριμένη γραμμή που εξυπηρετεί τα νησιά Κάσο και Κάρπαθο, τόνισε.

Ο Νεκτάριος Σαντορινιός, μετά την κατάθεση των κοινοβουλευτικών παρεμβάσεων για το θέμα δήλωσε:

«Ο διαγωνισμός για την ανάθεση του δρομολογίου και την εξεύρεση πλοίου έπρεπε να έχει γίνει μήνες πριν, πρόγραμμα και πλάνα για τα δρομολόγια του εν λόγω πλοίου δεν είχαν ανοίξει εγκαίρως, δημιουργώντας κομφούζιο αν κάποιος ήθελε να ταξιδέψει για Κάσο και Κάρπαθο, ενώ τελευταία στιγμή πήγαν να κάνουν επιθεώρηση στο σκάφος το οποίο και βρέθηκε με προβλήματα. Μάλιστα, ο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ είχε καταθέσει τροπολογία η οποία απορρίφθηκε από την ΝΔ και προέβλεπε το κάθε πλοίο, για δρομολογηθεί, να διαθέτει υποχρεωτικά πιστοποιητικό αξιοπλοίας.

Φτάσαμε στο απροχώρητο εξαιτίας της ανικανότητας και των καθυστερήσεων του Υπουργείου. Πρέπει άμεσα να γίνει η καταγγελία της σύμβασης, προκήρυξη νέου διαγωνισμού και ανάθεση της γραμμής σε νέο πλοίο, αξιόπλοο αυτή τη φορά. Μέχρι τότε η Κάσος και η Κάρπαθος δεν θα έχει νέο πλοίο, τουλάχιστον μέχρι την Παρασκευή, μιας το Olympus κρατείται, γεγονός που σημαίνει ότι μια ακόμη βδομάδα τα νησιά αυτά θα βιώνουν το δικό τους Γολγοθά.

Όσο για το πλοίο Blue Star Patmos, που προσπάθησε η ηγεσία του Υπουργείου να παρουσιάσει ως λύση- παρέμβαση, οφείλω να σημειώσω πως κοροϊδεύουν τον κόσμο των νησιών: το πλοίο αυτό δεν αποτελεί έκτακτη δρομολόγηση, ήταν ήδη δρομολογημένο στην γραμμή! Το Υπουργείο πρέπει άμεσα να δώσει λύση στο αδιέξοδο που προκάλεσε και με το οποίο απειλούνται η Κάσος και η Κάρπαθος».

Πηγή:www.dimokratiki.gr