SEAJETS: Εγκαινίασε τον παγκόσμιο “πρωταθλητή” της WORLD CHAMPION JET

World Champion Jet

Τον παγκόσμιο “πρωταθλητή” του στόλου της HSC WORLD CHAMPION JET (6.400gt/2000), εγκαινίασε επίσημα χθες στο λιμάνι του Πειραιά η SEAJETS.

Σε μια λαμπρή τελετή, παρουσία εκπροσώπων, φορέων της πολιτείας, συνεργατών και εργαζομένων της εταιρείας, η φημισμένη ακτοπλοϊκή εταιρεία υποδέχθηκε στον στόλο της τη νέα της “βολίδα”. Ένα σκάφος, υψηλών επιδόσεων και προδιαγραφών, το οποίο μάλιστα κατέχει και μια θέση στο βιβλίο των ρεκόρ του Guinness, καθώς όταν κατασκευάστηκε ήταν το ταχύτερο catamaran του κόσμου. Η συγκεκριμένη διάκριση, σημειώθηκε τον Φεβρουάριο του 2000 και αφορούσε την κάλυψη της απόστασης Sumatra-Cochin των 1.063 ναυτικών μιλίων σε μόλις 24 ώρες, με μέση ταχύτητα 44,9 κόμβους και ανώτατη καταγεγραμμένη ταχύτητα 47,7 κόμβους!

World Champion Jet_2

Το πλοίο ναυπηγήθηκε στο Perth της Αυστραλίας από τα φημισμένα Austal Ships και αποτελεί επάξια την έταιρη ναυαρχίδα της Seajets, μαζί με το θηριώδες TERAJET (11.374gt/1999), που είναι το μεγαλύτερο ταχύπλοο στον κόσμο. Γεγονός, που σημαίνει ότι η SEAJETS έχει στον στόλο της δυο μοναδικά ταχύπλοα πλοία στο είδος τους παγκοσμίως.

Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων παρουσιάστηκαν τα τεχνικά χαρακτηριστικά και οι εσωτερικοί χώροι του πλοίου, ενώ οι παρευρισκόμενοι είχαν τη δυνατότητα να ξεναγηθούν στο εντυπωσιακό εσωτερικό του. Ένα εσωτερικό πρωτοποριακό, για τα δεδομένα της ελληνικής ακτοπλοΐας, εμπνευσμένο από τους αγώνες της Formula 1, των οποίων ο κ. Μάριος Ηλιόπουλος είναι λάτρης και πρωταθλητής αγώνων στη Formula Saloon.

World Champion Jet_4

Στην πιο περίοπτη θέση του σκάφους, στο κεντρικό διώροφο αίθριο, βρίσκεται ένα  αυθεντικό μονοθέσιο της Formula 1, το οποίο έχει τρέξει στον κορυφαίο παγκοσμίως θεσμό του μηχανοκίνητου αθλητισμού και αποτελεί σημείο αναφοράς του πλοίου. Πρόκειται για μία γνήσια Minardi που οδηγούσε ο Jos Verstappen και έκανε την εμφάνισή της σε πίστες τις χρονιές 2003-2004 και το οποίο θα συντροφεύει εφεξής τον παγκόσμιο “πρωταθλητή” της SEAJETS στα ταξίδια του.

Μετά το πέρας του καθιερωμένου αγιασμού, ο κ. Μάριος Ηλιόπουλος, Υπεύθυνος Στρατηγικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης της SEAJETS, δήλωσε: «Με την ένταξη του WorldChampion Jet στο στόλο μας, η δυναμική του δικτύου της SEAJETS ενισχύεται περαιτέρω και αναβαθμίζεται σε σημαντικό βαθμό. Διαθέτει το μεγαλύτερο στόλο ταχυπλόων παγκοσμίως, με 16 ταχύπλοα, καθώς και 4 συμβατικά πλοία, εξυπηρετώντας συνολικά 29 λιμάνια και περισσότερες από 260 διασυνδέσεις στο Αιγαίο. Τα παραπάνω αποτελέσματα οφείλονται στο γεγονός ότι επενδύουμε συνεχώς εδώ και 30 χρόνια, στην αναβάθμιση των θαλάσσιων μεταφορών στο νησιωτικό σύμπλεγμα της χώρας μας. Η SEAJETS βρίσκεται με διαφορά στο πρώτο σκαλοπάτι. Είμαστε και θα είμαστε πάντα δίπλα στον Έλληνα επιβάτη και ιδιαίτερα σε όλους τους κατοίκους των νησιών μας. Εξελίσσοντας καθημερινά τις υπηρεσίες μας στο Αιγαίο μειώνοντας όλο και περισσότερο χρονικά τις αποστάσεις και προσφέροντας πιο άνετα και πολυτελή ταξίδια».

World Champion Jet_5

Με το WORLD CHAMPION JET, η SEAJETS σαλπίζει “κατά μέτωπο” επίθεση –σε όλες τις γραμμές- εναντίον όλων των επίδοξων ανταγωνιστών της. Γεγονός, που εύλογα προκαλεί πονοκέφαλο στον ανταγωνισμό που αδυνατεί πλέον να παρακολουθήσει  το βηματισμό της. Στο πλαίσιο αυτό, η ένταξη του εντυπωσιακού αυτού ταχύπλοου στον στόλο της δεν πρέπει να προκαλεί έκπληξη, καθώς η μεγάλη επιτυχία που σημείωσε το θηριώδες TERAJET (11.374gt/1999) στη Ραφήνα τα προηγούμενα χρόνια, σε συνδυασμό με τις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες που δημιουργούνται, οδηγούν αναπόφευκτα την δυναμικά αναπτυσσόμενη εταιρεία στη συνεχή αναβάθμισή των πλοίων της με νεότερα, μεγαλύτερα, ταχύτερα και πιο ασφαλή.

Η εντυπωσιακή “βολίδα”, ξεκίνησε δρομολόγια στη γραμμή Πειραιάς-Σύρος-Μύκονος-Νάξος-Θήρα στις 27 Απριλίου 2019 και το φετινό καλοκαίρι φιλοδοξεί να καλύψει τις ανάγκες ακόμη και των πιο απαιτητικών επιβατών, προσφέροντας τη μοναδική άνεση και αξιοπιστία που έχει καθιερώσει η SEAJETS στα θαλασσινά ταξίδια.

Worldchampion Jet

Το WORLD CHAMPION JET έχει χωρητικότητα 6.400gt (1.530 dwt), μήκος 88 μέτρα, πλάτος 24 μέτρα και βύθισμα 4 μέτρα. Εξοπλίζεται με 2 πανίσχυρες General Electric LM 2500, συνολικής ισχύος 36.000 kw και αναπτύσσει υπηρεσιακή ταχύτητα 43 κόμβων και μέγιστη 50 Κόμβων. Μπορεί να μεταφέρει 1.300 επιβάτες και 222 Ι.Χ.

Καλά ταξίδια.

Φωτο: SEAJETS, θα ακολουθήσουν περισσότερες φωτο στην διάρκεια της ημέρας.

[email protected]