Σε τραγική κατάσταση τα πληρώματα της NEL LINES

Επιδεινώνεται η τραγική κατάσταση που βιώνουν οι ναυτεργάτες μέλη πληρωμάτων της ναυτιλιακής εταιρείας ΝΕΛ, που τους διατηρεί για μήνες απλήρωτους και σε συνθήκες εγκατάλειψης.
Μετά το Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο «ΜΥΤΙΛΗΝΗ», που βρίσκεται στο λιμάνι Καρλόβασι της Σάμου και με χωρίς πετρέλαιο και τροφοδοσία για πάνω από 12 μέρες, σήμερα έγινε διακοπή της ηλεκτροδότησης στα Ε/Γ-Ο/Γ πλοία «ΘΕΟΦΙΛΟΣ», «EUROPEAN EXPRESS», «AQUA JEWEL», που βρίσκονται στο μώλο της Δραπετσώνας, με αποτέλεσμα να μην διασφαλίζεται η ενδιαίτηση των ναυτεργατών και με σοβαρούς κινδύνους στην ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής, του πλοίου, της λιμενικής εγκατάστασης.
Άμεσα επιβάλλεται να συγκληθεί η τριμελή επιτροπή και να εφαρμοστεί ο νόμος «περί εγκατάλειψης», να δεσμευτεί εγγράφως το υπουργείο ότι οι ναυτεργάτες των πλοίων της ΝΕΛ, που έχουν συμπληρώσει την αίτηση για την ένταξης τους στο νόμο «περί εγκατάλειψης», διατηρούν πλήρως τα δικαιώματα τους  μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας, βγαίνοντας από  την ομηρία και τις συνθήκες εξαθλίωσης που τους έχει οδηγήσει η ναυτιλιακή εταιρεία.
Ο ΥΕΝ να αναλάβει άμεσα τις ευθύνες του, για την ασφαλή ενδιαίτηση και τη διαμονή των ναυτεργατών στα  Ε/Γ-Ο/Γ πλοία της ΝΕΛ και για το σύνολο των προβλημάτων τους.
Καλούμε όλους τους ναυτεργάτες των πλοίων της ΝΕΛ, να απομονώσουν τους τυχοδιώκτες της διοίκησης  της ΠΕΝΕΝ, που για άλλη μια φορά επιχείρησαν να εγκλωβίσουν τους ναυτεργάτες στα συμφέροντα των εφοπλιστών, της κυβέρνησης,  να αναπτύξουμε πολύμορφη δράση για την άμεση εφαρμογή του νόμου «περί εγκατάλειψης».
Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας του νόμου «περί εγκατάλειψης», το ΝΑΤ άμεσα να προχωρήσει στην κατάσχεση και τον πλειστηριασμό των πλοίων, για να πάρει τα χρήματά του, που θα καταβάλει στους απλήρωτους ναυτεργάτες.
Οι ναυτεργάτες, οι συνταξιούχοι, οι σπουδαστές να αγωνιστούμε για τα οξυμμένα προβλήματα, ΣΣΕ – ανεργία – κοινωνική ασφάλιση – εισόδημα, να απαιτήσουμε  να ναυτολογούνται οι άνεργοι μέσω ΓΕΝΕ, με ΣΣΕ – κοινωνική ασφάλιση σε όλα τα πλοία του ν.27/1975 και να είναι ασφαλισμένοι όλοι οι άνεργοι ναυτεργάτες με τις οικογένειες τους.

ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ ΣΤΙΣ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ
Ή ΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Ή ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΩΤΕΡΩΝ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΣ Ε.Ν.
«Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ»
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΜΑΓΕΙΡΩΝ Ε.Ν

 

φωτογραφία:peiratikoreportaz.blogspot.com