Σε νέους προορισμούς τα πλοία της Dodekanisos Seaways

Υπεγράφη μετά την κατακύρωση του διαγωνισμού που προκηρύχθηκε προ διμήνου, από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου η σύμβαση με τη Dodekanisos Seaways για τη θαλάσσια σύνδεση της Σάμου – Ικαρίας και Φούρνων με τα νησιά της Δωδεκανήσου. Ταυτόχρονα εγκρίθηκαν και τα δρομολόγια που έχει καταθέσει η εταιρεία από την Πρωτομαγιά έως το τέλος του Σεπτεμβρίου, τα οποία θα εκτελούνται με το ταχύπλοο καταμαράν Dodekanisos Pride.

Συγκεκριμένα το πλοίο της εταιρείας θα αναχωρεί στις 8.30 το πρωί από το Πυθαγόρειο Σάμου, κάθε Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη με ενδιάμεσα λιμάνια την Ικαρία, Φούρνους, Αγαθονήσι, Αρκιούς, Πάτμο, Λειψούς, Λέρο, Κάλυμνο, Κω και επιστροφή αυθημερόν. Κάθε Πέμπτη το Dodekanisos Pride θα αναχωρεί από τη Σάμο με τελικό προορισμό τη Ρόδο και κάθε Κυριακή από τη Ρόδο με προορισμό τη Σάμο, μέσω Σύμης, Κω, Καλύμνου, Λέρου, Λειψών και Πάτμου. Κατ’ αυτόν τον τρόπο το νησί της Σάμου καθίσταται κομβικό λιμάνι στη σύνδεση των νησιών του Νότιου και Βόρειου Αιγαίου, αλλά και με τις Κυκλάδες και τη Βόρεια Ελλάδα, μέσω ενός συστήματος τακτικών ανταποκρίσεων αφού η Σάμος συνδέεται με τέσσερα δρομολόγια την εβδομάδα με την Αλεξανδρούπολη, Καβάλα και Θεσσαλονίκη μέσω Χίου Μυτιλήνης και Λήμνου, αλλά και με την Μύκονο και άλλα νησιά των Κυκλάδων.

Η νέα σύνδεση των Δωδεκανήσων με τη Σάμο και κατ’ επέκταση με το Βόρειο Αιγαίο και τις Κυκλάδες, είναι αυτονόητο, θα δώσει μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης στα νησιά του βορείου συγκροτήματος του νησιού, κυρίως στον τουριστικό και εμπορικό τομέα προς όφελος των τοπικών κοινωνιών και ιδιαίτερα των επαγγελματιών του τουριστικού κλάδου, δεδομένου ότι Σάμος και Κως διαθέτουν διεθνή αεροδρόμια με χιλιάδες πτήσεις charter κατά τη θερινή περίοδο. Την Τετάρτη 29 Απριλίου το Dodekanisos Pride θα πραγματοποιήσει το πρώτο του ταξίδι προς τη Σάμο και την επομένη το πρωί, με τη συμμετοχή εκπροσώπων των Περιφερειών Νοτίου και Βορείου Αιγαίου και δημάρχων θα πραγματοποιήσει συμβολικό ταξίδι από Σάμο προς Φούρνους και Πάτμο.