Σαλπάρει για Κύθηρα το Ιονίς

ΙΟΝΙΣ

Στις 2.00 το μεσημέρι της Παρασκευής 27 Οκτωβρίου θα σαλπάρει το πλοίο ΙΟΝΙΣ από το λιμάνι του Πειραιά για ΚύθηραΑντικύθηραΚίσσαμοςΓύθειο.

Το ΙΟΝΙΣ που πραγματοποιεί το πρώτο του δρομολόγιο, αντικαθιστά το «Βιτσέντζος Κορνάρος». Η ακτοπλοϊκή σύνδεση των Κυθήρων με τον Πειραιά και την Κρήτη, είχε διακοπεί για περισσότερο από τέσσερις μήνες.

Το ΙΟΝΙΣ είναι ένα πλοίο ιδιαίτερα άνετο για τον επιβάτη και στους εσωτερικούς και στους εξωτερικούς χώρους φτιαγμένο από ελληνικά χέρια τη χρυσή εποχή για τη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη του Περάματος, τη δεκαετία του ’70.

Το μήκος του πλοίου είναι 97,20 μ, πλάτος 17,40, βύθισμα 4,40. και έχεισυμορφωθεί με τη συνθήκη της Στοκχόλμης.

Το πλοίο τον Ιούλιο του 2017 αγοράστηκε από την ΑΒΛΕΜΩΝΑΣ Ν.Ε. των κ. Τουρλουμούση – Τσαϊλά (πλοιοκτητών του ΠΟΡΦΥΡΟΥΣΑ) προκειμένου να δρομολογηθεί στη γραμμή των Κυθήρων.

Εν συνεχεία οδηγήθηκε την Τρίτη 22 Αυγούστου 2017 στο Ναυπηγείο Χαλκίτη στο Πέραμα, όπου εκτελούνται εκτεταμένες επισκευές, μετασκευές και επιθεωρήσεις ώστε το πλοίο να βρεθεί και πάλι σε άριστη κατάσταση και πλήρως ασφαλές για την συνέχιση των πλόων του από Πειραιά προς τα νησιά των Κυθήρων – Αντικυθήρων καθώς και την σύνδεση τους με Κίσσαμο και Γύθειο.

Tο ΙΟΝΙΣ κάθε φορά που καλείται να αναλάβει μια νέα αποστολή μπορεί και αναμετράται στα ίσα με τον ανταγωνισμό, προσφέροντας στους επιβάτες ασφάλεια, ποιότητα και το κυριότερο ναυτικά ταξίδια.

φωτογραφία: Γιώργος Γκιβίσης