Ρυμουλκείται στο Brindisi το NORMAN ATLANTIC

Ξεκίνησε η ρυμούλκηση του NORMAN ATLANTIC πρός το Brindisi. Το ρυμουλκό Marietta Baretta έχει δέσει το μοιραίο πλοίο και με τη συνοδεία των ρυμουλκών Tenax και Asmara θα οδηγήσουν το Norman Atlantic στο Ιταλικο λιμάνι το πρωί της Παρασκευής. Η άφιξη του αναμένεται από τις 07:00 το πρωί και μετά. Το πλοίο θα δέσει στο Brindisi για να γίνουν οι απαραίτητες έρευνες των δικαστικών αρχών αλλά και των εμπειρογνωμόνων σχετικά με τα αίτια που προκάλεσαν την τραγωδία.

Marietta Baretta

          το ρυμουλκό Marietta Baretta

Σε δηλώσεις του ο κυβερνήτης του ρυμουλκού Tenax cpt Luca Zizzi δήλωσε: «Έχουμε σώσει πολλές ζωές, είμαστε περήφανοι. Είμαστε λίγο κουρασμένοι, αλλά είμαστε πραγματικά περήφανοι». Είμαστε στον τόπο του ατυχήματος από την Κυριακή το πρωί. Θα πρέπει τώρα να αντιμετωπίσουμε μια άλλη σκληρή δοκιμασία, τη ρυμούλκηση στο Μπρίντιζι του Norman Atlantic.

Tenax            Asmara

         το ρυμουλκό Tenax                                    το ρυμουλκό Asmara

«Είδαμε ανθρώπους που παραλίγο να καούν ζωντανοί, φοβόμασταν, επίσης, ότι σε κάποια στιγμή μπορεί να πέσουν όλοι στη θάλασσα. Αλλά η κατάσταση αντιμετωπίστηκε με μεγάλη επιδεξιότητα από όλους. Ακόμα και η προσπάθεια του πλοιάρχου του Norman Atlantic, cpt Argillo Giacomazzi, ήταν ηρωική. Έχουμε ακούσει τις συνομιλίες του μέσω του ασυρμάτου. Παρέμεινε εκεί, όλη την ώρα, με το πλήρωμα του. Προσπαθούσε να ηρεμήσει να κρατά ήρεμους το πλήρωμα και τους επιβάτες και κατάφερε να διασφαλίσει ότι η κατάσταση δεν θα βγεί εκτός ελέγχου.

Αυτό που είδαμε ήταν φρικτό. Ο καπνός, ο κόσμος, οι φλόγες. Ήταν φρικτό, ένας αγώνας δρόμου ενάντια στο χρόνο για να σώσουμε ζωές. Το τι έχει γίνει είναι απίστευτο », λέει ο Zizzi.

Rymoulka