Ραφήνα – Κάρυστος – Κυκλάδες με τη Seajets. τι μέλλει γενεσθαι

Ραφήνα, δρομολόγια, Κάρυστος

Η Κάρυστος θέλει να ενταχθεί στις γραμμές Ραφήνας – Κυκλάδων για να τονωθεί η οικονομία της – Εκατοντάδες κάτοικοι υποδέχθηκαν το Paros Jet σε δοκιμαστικό ελλιμενισμό.

Ένα μεγάλο εγχείρημα, για την επανασύνδεση της Νότιας Εύβοιας με Κυκλάδες και Ραφήνα μέσα από το Λιμάνι της Καρύστου, επιχειρούν εδώ και καιρό εκπρόσωποι φορέων της Εύβοιας και της Νότιας Καρυστίας.

Η Νότια Εύβοια βρίσκεται στο κέντρο της Ελλάδας και του Αιγαίου, σε απόσταση λίγων ναυτικών μιλίων από την Αττική προς τα δυτικά και τις Κυκλάδες προς τα Νότια. Το λιμάνι της Καρύστου από το 1920, είχε τακτικά δρομολόγια με την Ραφήνα και τις Κυκλάδες. Το 1990 από το λιμάνι της Καρύστου ξεκίνησε η ILIO LINES, που σήμερα ως SEA JETS, αποτελεί τη μεγαλύτερη εταιρεία ταχυπλόων στον κόσμο.

Η απουσία της Καρύστου, από τον χάρτη θαλασσίων συγκοινωνιών της χώρας, τα τελευταία χρόνια, οδηγεί την περιοχή σε απομόνωση και μαρασμό. Τα πλοία που ξεκινούν από τη Ραφήνα, προσπερνούν την περιοχή, σε απόσταση μόλις τριών ναυτικών μιλίων από την Κάρυστο.

Ολόκληρη η πόλη αδημονεί να επανενταχθεί στον χάρτη των θαλάσσιων συγκοινωνιών. Έτσι εκατοντάδες κάτοικοι έσπευσαν να υποδεχθουν στο λιμάνι της Καρύστου το Paros Jet που έκανε δοκιμαστικό δρομολόγιο για να διαπιστώσει η εταιρεία αν η πρόσβαση στο λιμάνι με το συγκεκριμένο πλοίο είναι εφικτή.

ΤοPAROS JET τελικά έστω και δύσκολα, έδεσε στο λιμάνι της Καρύστου και σύμφωνα με πληροφορίες θα κάνει το δρομολόγιο Ραφήνα-Κάρυστος-Τήνος-Μύκονος-Πάρος-Νάξος. Θα το κάνει; Γιατί η εταιρεία δεν ανακοίνωσε επίσημα ώρες, μέρες, τιμές εισιτηρίων κ.λ.π.

Η προσπάθεια της τοπικής κοινωνίας να ενταχθεί η Κάρυστος στη γραμμή Ραφήνας – Κυκλάδων θυμίζουμε ότι κορυφωθηκε τον περασμένο Μάρτιο όταν όλοι οι εκπρόσωποι της περιοχής επισκέφτηκαν το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής.

Στην αντιπροσωπεία & πρωτοβουλία των φορέων της Εύβοιας συμμετείχαν:

-ο Δήμαρχος Καρύστου Λευτέρης Ραβιόλος,
-ο Περιφερειακός Σύμβουλος και μέλος Δ.Σ. Επιμελητηρίου Ευβοίας Βαγγέλης Κούκουζας,
-ο Πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένων Νομού Ευβοίας Ανδρέας Παπανδρέου,
-ο αντιπρόεδρος του Οργανισμού Λιμένων Πέτρος Πασβαντίδης,
-το μέλος του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Βαγγέλης Αλεξανδρής,
-ο επίτιμος πρόεδρος του Συνδ. Επαγγελματιών Βιοτεχνών & αντιπρόσωπος Συλλόγου Συνταξ. Ευβοίας στην Πανελλήνια Ομοσπονδία, Κώστας Βερούχης,
-ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Τουρισμού Νίκος Λαγώνικος,
-ο νομικός σύμβουλος κος Χάρης Νταλάκας.

Η παραπάνω αντιπροσωπεία, συναντήθηκε και με τον ιδρυτή Παναγιώτη Ηλιόπουλο και τον πλοιοκτήτη Μάριο Ηλιόπουλο, της Sea Jet και η συνάντηση, άφησε ελπίδες επανένωσης των Κυκλάδων με την Εύβοια.

Η Κάρυστος επιμένει ότι η προσθήκη της στο υπάρχον δυναμικό ακτοπλοϊκό δίκτυο στο κέντρο της Ελλάδας,αυξάνει τις υπηρεσίες μετακίνησης ντόπιων και ξένων επισκεπτών από τις Σποράδες μέχρι την Κρήτη.
Παράλληλα γίνεται αποσυμφόρηση των κεντρικών λιμανιών & οδικών αξόνων της χώρας και αναδεικνύονται νέοι τουριστικοί προορισμοί.

Αναφέρουν δε τα παραδείγματα της σύνδεσης της Κύμης και του Μαντουδίου με τις Σποράδες, που απεδείχθησαν λειτουργικά.

evoikostipos.gr