Προσφορά για την εξαγορά της γαλλικής SNCM κατέθεσε η Attica Group

Attica group, MIG

 

Την καλύτερη προσφορά μεταξύ των ενδιαφερόμενων ομίλων έχει καταθέσει η Attica Group για την εξαγορά της θυγατρικής της Veolia, Nationale Maritime Corse Mediteranee. Πώς έχει η διαδικασία. Η εμπλοκή της DG Comp και το due diligence.

Μη δεσμευτική προσφορά για την απόκτηση των assets της υπό εκκαθάριση εταιρίας Nationale Maritime Corse Mediterranee, θυγατρικής της Veolia σε συνεργασία με το Caisse des Depots, έχει καταθέσει η Attica Group ΑΤΤΙΚΑ -2,78%

Σύμφωνα με όσα έδωσε στη δημοσιότητα το γαλλικό δικαστήριο που είναι υπεύθυνο για την εκκαθάριση της Nationale Maritime Corse Mediterranee, η Attica υπέβαλε την καλύτερη, με βάση τους οικονομικούς όρους, προσφορά και θεωρείται αρκετά πιθανό ότι θα μπει στη short list για τη διενέργεια due diligence και την κατάθεση δεσμευτικής προσφοράς στα τέλη Μαρτίου με αρχές Απριλίου.

Με βάση το γαλλικό δίκαιο, αλλά και τους κανόνες της Ευρωπαϊκής Ενωσης για τις εταιρίες που έχουν δεχθεί κρατική βοήθεια, οι όμιλοι που κατέθεσαν μη δεσμευτικές προσφορές υποχρεούνται να υποβάλουν στη διεύθυνση ανταγωνισμού της Κομισιόν (DG Comp) τα business plans που έχουν εκπονήσει για τη Nationale Maritime Corse Mediterranee. 

Τα κριτήρια της DG Comp θα οριστικοποιηθούν εντός των προσεχών ωρών και θα δοθούν στους ενδιαφερόμενους ώστε να συντάξουν τα επιχειρησιακά πλάνα που θα παρουσιάσουν.

Αφού ληφθεί η προέγκριση από τη διεύθυνση ανταγωνισμού της Κομισιόν, ανοίγει ο δρόμος για την υποβολή δεσμευτικών προσφορών.

Εν τω μεταξύ, οι ενδιαφερόμενοι έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης στο data room, με ολοκλήρωση όμως του due diligence αφού ληφθούν και οι εγκρίσεις από τη DG Comp.

Σημειώνεται ότι η γαλλική ακτοπλοϊκή εταιρία διαθέτει στόλο 7 πλοίων και την εξυπηρέτηση για μια δεκαετία, της άγονης γραμμής διασύνδεσης της ηπειρωτικής Γαλλίας με την Κορσική, για την οποία και επιδοτείται από την τοπική αυτοδιοίκηση του νησιού.

Η εταιρία οδηγήθηκε σε εκκαθάριση λόγω έμμεσης κρατικής βοήθειας 440 εκατ. ευρώ η οποία απεδείχθη κατόπιν ελέγχου που διενήργησε η DG Comp μετά από καταγγελία ιταλικού ανταγωνιστικού ομίλου. Το γαλλικό νομοθετικό πλαίσιο επιτρέπει στον αγοραστή των assets της Nationale Maritime Corse Mediterranee να μην θεωρείται διάδοχο πρόσωπο ως προς τις υποχρεώσεις έναντι τρίτων και κυρίως έναντι του προστίμου που έχει επιβάλει η DG Comp.

euro2day.gr