Προσάραξε στην Ίο το Blue Star Patmos

Blue Star Patmos

Στην είσοδο του λιμανιού της Ίου προσάραξε στις 01:30 το πρωί σήμερα, υπό αδιευκρίνιστη μέχρι στιγμής αιτία, το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο Blue Star Patmos. Στο πλοίο επιβαίνουν 205 επιβάτες και 87 άτομα πλήρωμα και στο γκαράζ του πλοίου βρίσκονται 21 Ι.Χ και 12 φορτηγά.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, ο πλοίαρχος του πλοίου δεν έχει ακόμη αιτηθεί συνδρομής, ενώ σύμφωνα με την πρώτη πληροφόρηση ο πλοίαρος ανέφερε μικρή ελεγχόμενη εισροή υδάτων στη δεξιά πλευρά του πλοίου. Στην περιοχή, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι 5 μποφόρ. Οι επιβάτες μεταφέρθηκαν στην Ίο με το ταύπλοο Super jet, ενώ στο σημείο παραμένουν πλωτά του Λιμενικού Σώματος καθώς και το τουριστικό σκάφος Σαντορίνη της ένωσης Λεμβούχων Θήρας.

Το Blue Star Patmos πραγματοποιεί το δρομολόγιο Πειραιά, Σύρο, Πάρο, Νάξο, ‘Ιo, Θήρα και Ανάφη. Σύμφωνα με πληροφορίες, το πλοίο θα παραμείνει στο σημείο στο οποίο έχει προσαράξει και τις πρώτες πρωϊνές ώρες θα ελεγχθεί πιθανόν από ιδιώτες δύτες πριν επιχειρηθεί η αποκόλλησή του με κάποιο ρυμουλκό ή με ιδία μέσα.

Blue star patmos ios