/

Πόσο ασφαλή είναι τα Ferries; Video από τον ΙΜΟ

videofereisΤο 95% των ατυχημάτων από πορθμεία σε όλο τον κόσμο συμβαίνουν κατά τη διάρκεια εγχώριων δρομολογίων, αναφέρει ο Διεθνής Ναυτιλιακός Οργανισμός παρουσιάζοντας ένα video με στόχο την ενίσχυση της ασφάλειας στις τοπικές ακτοπλοϊκές μεταφορές, οι οποίες παίζουν καθοριστικό ρόλο στη μετακίνηση ανθρώπων και αγαθών σε πολλές περιοχές σε όλο τον κόσμο.
Το βίντεο κυκλοφόρησε κατά τη διάρκεια της MSC 104, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη και αναμένεται να οριστικοποιήσει τα Κανονιστικών Μοντέλων για την Ασφάλεια τοπικών πορθμείων. Αυτές οι διατάξεις που μπορούν να προσαρμοστούν από τις ενδιαφερόμενες χώρες για άμεση ενσωμάτωση στο εθνικό δίκαιο.
Οι κανονισμοί για την ασφάλεια των επιβατικών πλοίων στη Διεθνή Σύμβαση του ΙΜΟ για την Ασφάλεια της Ζωής στη Θάλασσα (SOLAS) δεν ισχύουν γενικά για επιβατηγά πλοία σε εσωτερικούς πλόες, αλλά πολλές χώρες βασίζουν τους κανονισμούς τους στα πρότυπα του ΙΜΟ.
Αυτό το βίντεο έγινε δυνατό μέσω συνεργασίας μεταξύ του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΙΜΟ) και της Βασιλικής Ταϊλανδικής Κυβέρνησης.[iframe id=”https://www.youtube.com/embed/pFthobu5gDU” align=”center” mode=”normal”]