Παρέμβαση του Επιμελητηρίου Κυκλάδων για την ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών

Οριστική λύση στην ταλαιπωρία των Κυκλαδιτών εξαιτίας του εξαιτίας του χρόνιου προβλήματος της εσωτερικής επικοινωνίας μεταξύ των νησιών ζητά με σχετική παρέμβασή του προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού το Επιμελητήριο Κυκλάδων.

Αυτούσια η επιστολή του Προέδρου Γιάννη Ρούσσου:

“Κύριε Υπουργέ,

Όπως γνωρίζετε, το χρόνιο πρόβλημα της εσωτερικής επικοινωνίας των νησιών των Κυκλάδων ιδιαίτερα κατά τους χειμερινούς μήνες, έχει οξυνθεί ακόμα περισσότερο το τελευταίο διάστημα, λόγω των γνωστών προβλημάτων.

Αποτέλεσμα της πλήρους απομόνωσης στην οποία έχουν περιέλθει τα νησιά μετά την έξοδο και του δεύτερου πλοίου που εκτελούσε ενδοκυκλαδικά δρομολόγια, είναι οι σφοδρότατες αντιδράσεις από επιχειρήσεις μέλη μας, φορείς και κατοίκους.

Παρακαλούμε θερμά, όπως δώσετε άμεση προτεραιότητα στο θέμα και εξαντλήσετε κάθε περιθώριο, ώστε να δοθεί μια άμεση και οριστική λύση στην ταλαιπωρία στην οποία υποβάλλονται επιχειρηματίες και κάτοικοι των Κυκλάδων, δεδομένου ότι είναι πλέον αδύνατη η λειτουργία της γραμμής με επαναλαμβανόμενες συμβάσεις διάρκειας είκοσι ημερών, που καθιστούν αδύνατο κάθε προγραμματισμό.

Θα θέλαμε να σας γνωρίσουμε ότι το Επιμελητήριο Κυκλάδων έχοντας την πεποίθηση ότι η νέα κυβέρνηση θα αντιμετωπίσει δυναμικά και αποτελεσματικά τα ζητήματα που σχετίζονται με το ακτοπλοϊκό, προτίθεται στο πλαίσιο της ενημέρωσης που λαμβάνετε από την ανάληψη των καθηκόντων σας για θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων σας, να διοργανώσει – εφόσον και σεις το επιθυμείτε – μια συνάντηση με τους Βουλευτές του Νομού, τους εκπροσώπους των ακτοπλοϊκών εταιρειών και τους Ο.Τ.Α. του Νομού Α΄ και Β΄ βαθμού, μέσω του συστήματος τηλεδιάσκεψης που έχουμε εγκαταστήσει στα οκτώ μεγαλύτερα νησιά του (Άνδρο, Μήλο, Μύκονο, Νάξο, Πάρο, Σαντορίνη, Σύρο και Τήνο) όπου διατηρεί ισάριθμα γραφεία με μίνι συνεδριακές αίθουσες συνολικής χωρητικότητας 650 ατόμων.

Στη συνάντηση αυτή, κατά την οποία θα καταστεί εφικτό να σας δοθεί από τους τοπικούς φορείς, μια σαφής και συνολική εικόνα των θεμάτων που σχετίζονται με το ακτοπλοϊκό και τις Κυκλάδες, θα θέλαμε να σας προσκαλέσουμε στην Ερμούπολη, έδρα του νομού, απ’ όπου θα είναι δυνατή η ζωντανή σύνδεση με τα υπόλοιπα νησιά.

Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιοδήποτε θέμα κρίνετε χρήσιμη τη συνεργασία μας και αναμένουμε την ανταπόκρισή σας στην πρόσκλησή μας”.

koinignomi.gr