Παράσταση διαμαρτυρίας της ΠΕΝΕΝ στο ΥΕΝ μαζί με τους απλήρωτους ναυτικούς της NEL LINES

Με πρωτοβουλία της Διοίκησης της ΠΕΝΕΝ και με επικεφαλής τα μέλη του Προεδρείου Νίκο Κροκίδη (Γεν. Γραμματέα), Μπανάσιο Απόστολο (Ταμία) και με την συμμετοχή δεκάδων απλήρωτων Ναυτεργατών της ΝΕΛ πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Ναυτιλίας.
Στα πλαίσια αυτά έγινε συνάντηση αντιπροσωπείας με τον Υπουργό Ναυτιλίας και νησιωτικής πολιτικής κ. Θ. Δρίτσα.

Οι εκπρόσωποι της ΠΕΝΕΝ και οι απλήρωτοι Ναυτεργάτες εξέφρασαν την οργισμένη αντίδρασή τους για την πολύμηνη καθυστέρηση και ολιγωρία του Υπουργού Ναυτιλίας και των αρμόδιων υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομικών στην καταβολή των χρημάτων από την κατάπτωση των εγγυητικών επιστολών πλοίων της ΝΕΛ που έχει στην κατοχή του το ελληνικό δημόσιο έπειτα από νομοθετική ρύθμιση που έγινε για τον σκοπό αυτό.
Ο κ. Δρίτσας διαβεβαίωνε προεκλογικά τους απλήρωτους Ναυτικούς της ΝΕΛ ότι τα χρήματα θα τους έχουν δοθεί αμέσως με τις εκλογές του Σεπτέμβρη 2015. Από τότε έχουν παρέλθει τρεις μήνες και οι απλήρωτοι Ναυτικοί βρίσκονται σε τραγική οικονομική κατάσταση και οι πλειονότητα των Ναυτικών παραμένουν άνεργοι, απλήρωτοι και εγκαταλελειμμένοι από την πλοιοκτήτρια εταιρεία αλλά και από τις επίσημες αρχές της πολιτείας.

Κατά την διάρκεια της σύσκεψης οι απλήρωτοι Ναυτικοί επισήμαναν τον εμπαιγμό και την κοροϊδία που βιώνουν με τις επίσημες υπηρεσίες.
Στην απάντησή του ο Υπουργός κ. Δρίτσας επικαλέσθηκε ασθένεια του αρμόδιου Υπουργού κ. Χουλιαράκη για την καθυστέρηση στην υπογραφή της κοινής Υπουργικής απόφασης ενώ υποσχέθηκε ότι αυτήν την φορά θα ακολουθήσει έλεγχος από τις αρμόδιες εφορίες και ότι τα χρήματα θα καταβληθούν εντός του 2015.
Στο τέλος με πρόταση της ΠΕΝΕΝ οι δεκάδες απλήρωτοι Ναυτεργάτες όλων των ειδικοτήτων αποφάσισαν να συνεχίσουν την παρέμβασή τους και στην περίπτωση που δεν καταβληθούν τα χρήματα τις επόμενες ημέρες, ο αγώνας θα κλιμακωθεί με νέες κινητοποιήσεις και ολοήμερη – ολονύκτια παραμονή στο Υπουργείο Ναυτιλίας και στο Υπουργείο Οικονομικών.
Καλούνται οι αρμόδιοι Υπουργοί της κυβέρνησης να αναλάβουν την ευθύνη τους!

Με εντολή Διοίκησης

Ο Πρόεδρος                                                  Ο Γεν. Γραμματέας