O Ομιλος GlobiLED επενδύει στα υδατοδρόμια μαζί με την Hellenic Seaplanes

Σημαντικές επενδύσεις πρόκειται να διοχετεύσει ο όμιλος GlobiLED στα υδατοδρόμια μαζί με την Hellenic Seaplanes. Η επένδυση θα αφορά την επόμενη τριετία και ο όμιλος επιδιώκει να εκμεταλλευθεί τη εμπειρία και τεχνογνωσία της Hellenic Seaplanes που ήδη επενδύει στην ανάπτυξη δικτύου υδατοδρομίων για να μπει στον χώρο του Τουρισμού.

Ο Γενικός Διευθυντής του ΟμίλουGlobiLED ανέφερε ότι το πρώτο βήμα είναι η συνεργασία με την «HellenicSeaplanesS.A.», τη μητρική εταιρεία των εταιρειών που αναπτύσσουν με ιδιωτικές επενδύσεις υδατοδρόμια σε όλη την Ελλάδα.«Είμαστε σίγουροι ότι η Ελλάδα τα επόμενα χρόνια θα έχει τεράστια δυναμική στην προσέλκυση του παγκόσμιου τουρισμού και σκοπεύουμε να είμαστε ένα μέρος του μηχανισμού που θα βοηθήσει στην τουριστική ανάπτυξη».

Η σύμπραξη του «Ομίλου GlobiLED» με την HellenicSeaplanes μεταφράζεται στο ότι ο πρώτος επιχειρεί να εδραιώσει την παρουσία του, στην πολλά υποσχόμενη ελληνική τουριστική βιομηχανία.Από την συνεργασία των δύο ομίλων θα δρομολογηθούν πολλές συνέργειες οι οποίες θα ενσωματώσουν καινούργιες εφαρμογές και υπηρεσίες στα υδατοδρόμια αλλά και στον τομέα των υδροπλάνων. Όπως γίνεται αντιληπτό, οι δυνατότητες μιας τέτοιας συνεργασίας είναι πραγματικά ανυπολόγιστες.

Σήμερα ο ΌμιλοςGlobiLED κατέχει ηγετική θέση στην αγορά φωτισμού LED, έχοντας υλοποιήσει πάνω από 1500 έργα φωτισμού στην Ελλάδα . Έργα που περιλαμβάνουν την αντικατάσταση του φωτισμού στους μεγαλύτερους επιχειρηματικούς ομίλους και δημόσιους οργανισμούς της χώρας, με συνεχείς καινοτομίες και πρωτοπόρες λύσεις.

Ο Όμιλος ξεκίνησε το 2003 και σήμεραέχειπαρουσίασε13χώρες (Ελλάδα,Κύπρο,Αγγλία,ΜέσηΑνατολή,Βαλκάνια, Κατάρ, Αίγυπτο, Ουκρανία,Τσεχία). Μεταξύ των εταιρειών του ομίλου διακρίνονται:

· GlobitelA.Ε: Παρέχει ολοκληρωμένες λύσεις Τηλεπικοινωνιών και πληροφορικής

· Globiled Ε.Π.Ε: δραστηριοποιείται στο χώρο κατασκευής και εμπορίας φωτιστικών σωμάτων τεχνολογίας LED

· BabylonEnergy Ε.Π.Ε : επενδύει στην εκμετάλλευση Αιολικών και φωτοβολταϊκών πάρκων

Επίσης η τελευταία στρατηγική κίνηση του ομίλου ήταν η απόκτηση της αποκλειστικής αντιπροσωπείας στις τηλεοράσεις Sharp& Blaupunkt για όλη την Ελλάδα.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, κ.Νικόλας Χαραλάμπους, αμέσως μετά την τελική συνάντησηκαι υπογραφή της συμφωνίας με τον όμιλοGlobiLED ανέφερε ότι πρόκειται για επενδύσεις που λόγω του στρατηγικού τους χαρακτήρα θα δημιουργήσουν ευνοϊκό επενδυτικό περιβάλλον για όλη την Ελλάδα.Συνεχίζοντας δήλωσε «Η Ελλάδα μπορεί να μετατραπεί σε Μαλδίβες της Ευρώπης, να γίνει η Μέκκα των υδροπλάνων. Ένα ολοκληρωμένο δίκτυο υδατοδρομίων θα βοηθήσει την τουριστική ανάπτυξη της χώρας μας και θα δώσει νέα πνοή στο τουριστικό προϊόν που προσφέρει. Η σύμπραξη μας με τον όμιλο GlobiLEDμας φέρνει ακόμη πιο κοντά στην επίτευξη του στόχου μας».

Η HellenicSeaplanesA.E. δραστηριοποιείται ως ιδιωτικό επενδυτικό όχημα στην ελληνική αγορά έχοντας ως αντικείμενο την εξασφάλιση της λειτουργίας όσο το δυνατόν περισσότερων υδατοδρομίων στην χώρα μας. Πρωταρχικοί στόχοι της είναι η ανάπτυξη ενός σημαντικού δικτύου Υδατοδρομίων σε όλη την Ελλάδα καθώς και η επιχειρησιακή σύνδεση των προορισμών με υδροπλάνα.

Έως σήμερα, έχει ξεκινήσει την διαδικασία ανάπτυξης υδατοδρομίων εξολοκλήρου μέσω ιδιωτικής επένδυσης στις παρακάτω περιοχές:

 1. Υδατοδρόμιο Σκύρου
 2. Υδατοδρόμιο Αλοννήσου
 3. Υδατοδρόμιο Αμφιλοχίας
 4. Υδατοδρόμιο Σκοπέλου
 5. Υδατοδρόμιο Τήνου
 6. Υδατοδρόμιο Πάτμου
 7. Υδατοδρόμιο Σάμου
 8. Υδατοδρόμιο Χαλκιδικής (Ιδιωτική Μαρίνα)
 9. Υδατοδρόμιο Σητείας
 10. Υδατοδρόμιο Χαλκίδας
 11. Υδατοδρόμιο Αιδηψού
 12. Υδατοδρόμιο Κύμης
 13. Υδατοδρόμιο Καρύστου

Παράλληλα, έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες για δημιουργία υδατοδρομίων στις πιο κάτω λίμνες:

 1. Τριχωνίδας στο Αγρίνιο
 2. Παμβώτιδας στα Ιωάννινα
 3. Καϊάφα στην Ζαχάρω Ηλείας
 4. Πολυφύτου στην Κοζάνη
 5. Κερκίνης στις Σέρρες
 6. Μεγάλη Πρέσπα στη Φλώρινα
 7. Βεγορίτιδας στο Αμύνταιο

Επιπλέον, έχει αναλάβει ως Τεχνικοί Σύμβουλοι αδειοδότησης για τα εξής υδατοδρόμια:

 1. Υδατοδρόμιο Βόλου
 2. Υδατοδρόμιο Ζακύνθου
 3. Ιδιωτικό Υδατοδρόμιο Κέρκυρα (ιδιωτικό)
 4. Ιδιωτικό Υδατοδρόμιο Μεγανήσι (ιδιωτικό)
 5. Υδατοδρόμιο Θεσσαλονίκης

Ταυτόχρονα ξεκίνησε την αδειοδότηση και κατασκευή της πρώτης Τεχνικής Βάσης Υδροπλάνων στην Χαλκίδα.