Σαμοθράκη
ΑΚΤΟΠΛΟΙΑ

Δυο νέοι παίκτες στη γραμμή Αλεξανδρούπολη – Σαμοθράκη

Νέοι ενδιαφερόμενοι φαίνεται πως υπάρχουν στη γραμμή Αλεξανδρούπολη – Σαμοθράκη αφού κηρύχθηκε έκπτωτη η ακτοπλοϊκή εταιρία SAOS FERRIES, εξαιτίας μη τήρηση των συμβατικών της υποχρεώσεων, ως προς την εκτέλεση των δρομολογίων στην επιδοτούμενη γραμμή Αλεξανδρούπολης – Σαμοθράκης.

Συγκεκριμένα, με απόφασή του, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, κήρυξε έκπτωτη την εταιρία με μερική κατάπτωση της εγγυητικής καλής εκτέλεσης της σύμβασης, ποσού 22.872 € υπέρ του ελληνικού δημοσίου.

Στην SAOS FERRIES επιβλήθηκαν οι παραπάνω κυρώσεις, καθώς, από τις 6 Αυγούστου δεν εκτελεί τα εγκεκριμένα δρομολόγια Αλεξανδρούπολη – Σαμοθράκη με επιστροφή, παρά την πίστωση χρόνου που της δόθηκε, είτε να επισκευάσει τη βλάβη του ΕΓ/ΟΓ SAOS II, είτε να το αντικαταστήσει με κάποιο άλλο πλοίο.

Η ανακολουθία της SAOS FERRIES, έχει άμεσες επιπτώσεις στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες των Κυκλάδων, καθώς, το υπουργείο επιστρατεύει πλοία των ενδοκυκλαδικών γραμμών για την εκτέλεση των δρομολογίων Σαμοθράκης – Αλεξανδρούπολης, και συγκεκριμένα το Andros Jet.

Όπως αναφέρεται στην απόφαση του Υπουργείου, “οι ισχυρισμοί της εταιρείας είναι αόριστοι, ανεπαρκείς, αβάσιμοι, αναπόδεικτοι, αλυσιτελείς και ασαφείς”.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με πληροφορίες, δυο εταιρείες έχουν δείξει ενδιαφέρον για την γραμμή Αλεξανδρούπολη – Σαμοθράκη.

Πρόκειται για την Triton Ferries και τη SeaJet και για τα πλοία Naxos Jet και Ionis. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι εταιρείες βρίσκονται σε συζητήσεις με το Υπουργείο Ναυτίλιας.

Το ΙΟΝΙΣ μεταφέρει 1.031 επιβάτες και 180 Ι.Χ., ενώ το Naxos Jet 700 επιβάτες και 75 οχήματα.

Να σημειωθεί πως η σύμβαση θα εκκινλησει από τον Νοέμβριο με αυξημένο το ποσό της επιδότησης από τα 30 εκατ. ευρώ, δηλαδή από 91,5 εκατ. € που ήταν το 2019 θα φτάσουν τα 120 εκατ. € το 2020.

Αναδημοσίευση από το www.pameevro.gr