/

Νέο ταχύπλοο από την ΑΝΕ Καλύμνου

ανεκΟλοκληρώθηκαν πρόσφατα στην Αθήνα οι διαδικασίες διερεύνησης του ναυπηγείου στο οποίο θα κατασκευαστεί το νέο ταχύπλοο πλοίο της εταιρείας ΑΝΕ Καλύμνου.

Η ανακοίνωση αναφέρει ότι «Ολοκληρώθηκαν Χθες στην Αθήνα οι διαδικασίες διερεύνησης του ναυπηγείου στο οποίο θα κατασκευαστεί το νέο ταχύπλοο πλοίο της εταιρείας μας. . Θωμά Σκριβάνου, οι οποίοι εξέτασαν όλα τα δεδομένα (εμπειρία, συνέπεια, γνώση, προηγούμενες κατασκευές) και εισηγήθηκαν στο ΔΣ το ναυπηγείο του ΩΚΕΑΝΟΥ του Συμιακού κ. Μιχ. Μοσχάτου.

Στο εν λόγω ναυπηγείο ο κ. Ψαρομπάς έχει ναυπηγήσει σωρεία σκαφών και αυτό είναι κάτι που δεν μπορούσε να μη το λάβει σοβαρά υπόψιν του στο ΔΣ της εταιρείας μας. Το πλοίο μας θα είναι 27,30 μέτρων, θα έχει πρωτόκολλο 200 επιβατών υπηρεσιακή ταχύτητα 25 κόμβων. Ο χρόνος κατασκευής θα είναι 9 μήνες.

Στη διαδικασία ήταν παρόν όλο το Διοικητικό Συμβούλιο, ο κ. Ψαρομπάς μαζί με το γιο του Μανόλη, ο νομικός σύμβουλος της εταιρείας μας κ. Μιχάλης Νταλάκος και ο τεχνικός μας σύμβουλος κ. Σκριβάνος.

Επίσης ολοκληρώθηκε και η συμφωνία για την αγορά μηχανών από την εταιρεία Baudouin ».