/

Νέα ακτοπλοϊκή σύνδεση Πάρου -Νάξου

plakiotvroutsΉρθε η ώρα; Να έχουμε τακτική (και όχι έκτακτη όπως πριν από έναν χρόνο) σύνδεση της Πάρου με τη Νάξο μέσω της γραμμής Πίσω Λιβάδι – Χώρα Νάξου…. Η αλήθεια είναι ότι το είδαμε πέρυσι χάρη στο “Express Scopelitis” όταν και ανέλαβε το δύσκολο έργο της μεταφοράς δύο φορές την εβδομάδα νεφροπαθών (σ.σ. η φωτογραφία είναι από τον Stamatis Pagonis) από τη Πάρο στη Νάξο…

Τον περασμένο Φεβρουάριο ο Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Βρούτσης μας ενημέρωσε ότι ήρθε η ώρα να υλοποιηθεί η ακτοπλοϊκή σύνδεση για πρώτη φορά. Είδηση που προέκυψε μετά από συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη….

Και τώρα; Η πραγματικότητα… Η ακτοπλοϊκή σύνδεση της περιοχής Πίσω Λιβάδι Πάρου με τη Χώρα Νάξου, (σε περίπου μισή ώρα το ταξίδι) προχωρεί στην άμεση δημοσίευση προκήρυξης ώστε από τον Ιούνιο να έχουμε τουλάχιστον 5 με 6 δρομολόγια την εβδομάδα.

Και με αφορμή την πρόοδο του αιτήματος για την ακτοπλοϊκή σύνδεση Πίσω Λιβάδι Πάρος – Χώρα Νάξου, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Κυκλάδων κ. Γιάννης Βρούτσης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Για άλλη μια φορά, η κυβέρνηση αποδεικνύει ότι διαθέτει αντανακλαστικά, ευαισθησία και προπάντων συνέπεια. H Πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, αναγνωρίζοντας την κοινωνική ανάγκη των μετακινήσεων των νησιωτών, εντάσσει για πρώτη φορά τη γραμμή Πίσω Λιβάδι Πάρος – Χώρα Νάξου στην προκήρυξη των άγονων γραμμών δρομολογιακής περιόδου 2022-2023.

Σύμφωνα με την Διεύθυνση Θαλασσίων Συγκοινωνιών, η προκήρυξη θα λάβει χώρα τον Ιούνιο και θα προβλέπει την εκτέλεση 5 ή 6 δρομολογίων την εβδομάδα.

Η υλοποίηση της σύνδεσης Πίσω Λιβάδι Πάρος – Χώρα Νάξου σε μόνιμη βάση θα αποτελεί “γέφυρα” ζωής, ειδικά για τους νεφροπαθείς της Πάρου και Αντιπάρου, με το Νοσοκομείο της Νάξου.

Ευχαριστώ θερμά τον Υπουργό κ. Γιάννη Πλακιωτάκη, για την ταχύτητα και την συνέπεια που επέδειξε για την επίτευξη αυτού του τόσο σημαντικού στόχου, που θα προσφέρει μεγάλη ανακούφιση σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες των δυο νησιών μας».

Πηγή: https://www.naxospress.gr/