Μία ακόμα ανθρώπινη απώλεια για τη ναυτική οικογένεια

Highspeed 5 fire new2

Στο προϊστάμενο ηλεκτρολόγο του πλοίου ανήκει το απανθρακωμένο πτώμα που εντοπίστηκε στο Highspeed 5 στο οποίο εκδηλώθηκε πυρκαγιά ενώ το πλοίο βρισκόταν στο μώλο της ΔΕΗ στο Κερατσίνι και εκτελούσε εργασίες μετασκευής. Ο άτυχος ναυτικός ηλικίας 49 ετών βρέθηκε στο κατάστρωμα του πλοίου.

Η φωτιά προκάλεσε σημαντικές ζημιές στο πλοίο ενώ ήδη πολλοί ναυτιλιακοί κύκλοι θεωρούν απίθανο το ενδεχόμενο να ξαναδούμε το Highspeed 5 να ταξιδεύει. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λιμενικού, τα συνεργεία που εργάζονταν στο πλοίο είναι καλά στην υγεία τους καθώς αποβιβάσηκαν από το πλοίο μόλις εκδηλώθηκε η φωτιά.

 

Η Hellenic Seaways εξέδωσε ανακοίνωσή για το σημερινό τραγικό συμβάν και αναφέρει τα εξής:

Σήμερα Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015 και περί ώρα 13.30 εκδηλώθηκε πυρκαγιά στο πλοίο της HIGHSPEED 5, που βρισκόταν ελλιμενισμένο στην ναυπηγοεπισκευαστική περιοχή της Δραπετσώνας, εκτελώντας εργασίες μετασκευών και ετησίων επιθεωρήσεων.

Κατά τη διάρκεια του παραπάνω περιστατικού έχασε τη ζωή του ο Προϊστάμενος Ηλεκτρολόγος του πλοίου.

Η εταιρεία εκφράζει την οδύνη της για την απώλεια της ζωής ενός μέλους των ναυτικών της και θα σταθεί δίπλα στην οικογένεια του εκλιπόντος.

Η Hellenic Seaways συνεργάζεται με τις εμπλεκόμενες αρχές προκειμένου να διερευνηθούν τα αίτια της πυρκαγιάς.

        Highspeed 5 fire new1    Highspeed 5 fire new3    Highspeed 5 fire new4

Το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι, κουράγιο στην οικογένεια του άτυχου ναυτικού και να ευχηθούμε να μην συμβεί ξανά τέτοιο τραγικό δυστύχημα με ανθρώπινες απώλειες.