Μαρτυρία επιβάτη του Europa Link. “Είμαστε τυχεροί που δεν πνιγηκαμε”

Το εγ/ογ Europa Link με σημαία Ιταλίας, τα ξημερώματα της Κυριακής και ενώ κατευθυνοταν προς Ιταλία, προσέκρουσε στη βραχονησίδα “Περιστερες” βόρειοανατολικά της Κέρκυρας.

Και ενώ οι δύτες ψάχνουν να βρουν πόση είναι η ζημιά από την πρόσκρουση στα βράχια , το πλήρωμα προσπαθεί να αντλήσει τα νερά προκειμένου να βγουν κάποια από τα αυτοκίνητα που βρίσκονται στο μπροστινό τμήμα του πλοίου. Το Europalink δεν έχει δέσει για να μπορεί να ανοίξει η μπουκαπόρτα, γιατί προς το παρόν βρίσκονται 2 ρυμουλκά δίπλα του. Οι επιβάτες προσπαθούν να βγουν από τις καμπίνες τους με υποτυπώδη φωτισμό.

Ρεπορτάζ από το πλοίο

Οι περισσότεροι επιβάτες είχαν ξεκινήσει για διακοπές στην Ιταλία. Έχουν κλείσει ξενοδοχεία, έχουν δώσει προκαταβολές και τώρα τα χάνουν όλα δεδομένου ότι δεν μπορούν να πάνε με άλλο πλοίο στην Ιταλία αφού τα αυτοκίνητά τους παραμένουν στο γκαράζ.

Ένας από τους επιβάτες που καταφέραμε να εντοπίσουμε μας είπε: « Κοιμόμασταν και ξαφνικά πεταχτήκαμε από τα κρεβάτια μας . Ήταν σαν να είχε γίνει σεισμός. Βγήκαμε έξω και είδαμε να τρέχουν πάνω κάτω τα μέλη του πληρώματος. Ήταν όλοι πανικόβλητοι. Δεν ήξεραν και αυτοί τι ακριβώς είχε συμβεί. Μόνο ο πηδαλιούχος και ο καπετάνιος ήξεραν το ολέθριο λάθος που είχαν κάνει. Έριξαν το πλοίο πάνω στα βράχια της νησίδας Περιστέρα. Το κακό είναι ότι στις καμπίνες μας δεν υπήρχαν σωσίβια. Η πρώτη ανακοίνωση από τον καπετάνιο έγινε δύο ώρες μετά. Από τις δύο τα ξημερώματα μέχρι και τις 4 δεν μας έλεγε κανένας τίποτα. Μας έδωσαν και φορέσαμε τα σωσίβια αλλά μέχρι εκεί. Τραγική η κατάσταση. Κρίμα. Οι Ιταλοί διέλυσαν την εταιρία. Κάνουμε το σταυρό μας που δεν βουλιάξαμε. Θα θρηνούσαμε εκατοντάδες νεκρούς.»

Σε ένα αμπάρι πεταμένα βρίσκονταν τα σωσίβια. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν βρίσκονταν στις καμπίνες. «Προφανώς οι Ιταλοί θα πούν ότι τα κλέβουν οι επιβάτες».
Βγαίνουν σώοι και οι τελευταίοι επιβάτες και επιτέλους χαμογελούν που πατούν στη στεριά
Από την ώρα που βγήκαν από το πλοίο οι επιβάτες περιμένουν στο λιμάνι. Αναμένουν να δουν τι θα γίνει με τα αυτοκίνητά τους που είναι εγκλωβισμένα στο γκαράζ.
Το πλοίο, πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Πάτρα – Ηγουμενίτσα – Αγκόνα με 692 επιβάτες και 70 μέλη πλήρωμα.