/

ΜΑΡΙΕΤΤΑ ΒΥΘΟΥΛΚΑ: Η πρώτη γυναίκα πλοίαρχος της Levante Ferries γράφει τη δική της ιστορία στην επτανησιακή ακτοπλοΐα.

Η είδηση ήρθε από το Γενικό Διευθυντή της Levante Ferries κ. Στράτη Απέργη. « Η LEVANTE ferries απέκτησε την 1η γυναίκα Πλοίαρχο, την καπετάν Μαριέττα Βυθούλκα και είμαστε πάρα πάρα πολύ υπερήφανοι για αυτό!”, γράφει το www.kefaloniapress.gr

Ποιος επιβάτης της Levante Ferries δεν γνωρίζει την Μαριέττα; Ευγενική , πρόθυμη, εξυπηρετική με ειλικρινή έννοια για όλους και για όλα. Μια γυναίκα στην ακτοπλοΐα δεν είναι καθόλου μα καθόλου εύκολη υπόθεση. Τα στερεότυπα και οι προκαταλήψεις σε επιβάτες , εταιρείες και πληρώματα είναι ακόμα πολύ ισχυρά. Η Levante Ferries ,και σε αυτό, έκανε τη διαφορά.

Η Μαριέττα Βυθούλκα είναι η πρώτη γυναίκα πλοίαρχος (καπετάνισσα) στα πληρώματα της Levante Ferries. Η Πλοίαρχος Μαριέττα Βυθούλκα άνοιξε τη δική της σελίδα στην ιστορία της Επτανησιακής ακτοπλοΐας.

Με καταγωγή από το Κοιλιώμενο (Αγιο Νικόλα) Ζακύνθου, ακολούθησε τη καρδιά της σπουδάζοντας στην ΑΕΝ Ασπρόπουργου. Στη Levante Ferries προσλήφθηκε το 2015 ως Ανθυποπλοίαρχος. Οχτώ χρόνια μετά , τον Ιούλιο του 2023, προάγεται σε Πλοίαρχος. Θα την έχετε συναντήσει σε όλα τα πλοία της Levante Ferries ως Ανθυποπλοίαρχο, Υποπλοίαρχο και τώρα Πλοίαρχο.

Διαβάστε περισσότερα στο kefaloniapress.gr