Κυκλοφόρησε το 4ο τεύχος του περιοδικού DODEKANISOS MAGAZINE

 

Από τη DODEKANISOS SEAWAYS κυκλοφόρησε και φέτος το τέταρτο τεύχος του εταιρικού περιοδικού DODEKANISOS MAGAZINE αφιερωμένο στο νησί της ’’Αποκάλυψης’’ Πάτμο με το Κάστρο της να κοσμεί το εξώφυλλο.

Στα μονοπάτια της πίστης ο αναγνώστης ανακαλύπτει την πραγματική Πάτμο: Σαγηνευτική με τις απαράμιλλες φυσικές ομορφιές, τα δαντελωτά ακρογιάλια, τα πλακόστρωτα σοκάκια, το χρώμα και την παραδοσιακή αρχιτεκτονική των σπιτιών, αλλά και τον κοσμοπολίτικο χαρακτήρα του νησιού, που κάθε χρόνο προσελκύει διάσημες προσωπικότητες και μη, ταπεινούς προσκυνητές του μεγαλείου του στη διαδρομή των αιώνων. Ανακαλύπτει ακόμα την εκρηκτική ομορφιά της Νισύρου μέσα από τις μοναδικές φωτογραφίες του κρατήρα του ηφαιστείου, αλλά και την Κω, το νησί του Ιπποκράτη μέσα από ένα ταξίδι στους μύθους, στις παραδόσεις και στα μνημεία της με την αίγλη που ακτινοβολούν στο πέρασμα του χρόνου.

Σε αυτό το τεύχος ακόμα το αφιέρωμα στην Ιερά Μονή Πανορμίτη, εκεί όπου ο ταπεινός ικέτης της Χάρης του Αρχαγγέλου Μιχαήλ γνωρίζει την έκσταση, μια απερίγραπτη ανάταση ψυχής και πνεύματος. Στις σελίδες του, επίσης, ο αναγνώστης ξεναγείται σ’ ένα από τα πιο παραδοσιακά καμπανοχυτήρια που σώζονται στην Ελλάδα: Το καμπανοχυτήριο του Νημποριού, στη Σύμη, όπου οι τελευταίοι ’’καμπανάδες’’, ο κυρ Αναστάσης Αναστασιάδης και ο γιος του Φιλήμονας, κρατούν καλά φυλαγμένα τα μυστικά μιας παραδοσιακής τέχνης που τείνει να χαθεί.

Γνωρίζει τους σημαντικότερους ιστορικούς σταθμούς που σημάδεψαν ανεξίτηλα τη ζωή των νησιών του δωδεκανησιακού συμπλέγματος και ξεναγείται στο ιστορικό Μουσείο-Τούνελ της Λέρου, εκεί όπου δόθηκε το 1943 η μεγαλύτερη μάχη κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Τέλος, τα αφιερώματα στους ιδρυτές της DODEKANISOS SEAWAYS Γιάννη και Γιώργο Σπανό αποτυπώνουν μια ζωή σαν παραμύθι που ομολογουμένως συγκινεί και παραδειγματίζει.

Και σε αυτό το τεύχος του DODEKANISOS MAGAZINE το λεπτό, πανάκριβο άρωμα των μαγευτικών νησιών μας είναι μεθυστικό.

 

Κάντε κλικ εδώ για να διαβάσετε το online περιοδικό