/

Ξεκίνησε τα δρομολόγια στη γραμμή Λεμεσός – Πειραιάς το Daleela

Έδεσε σήμερα στον Πειραιά το επιβατικό οχηματαγωγό Daleela που σήλωσε άγκυρα το μεσημέρι της Τετάρτης, από το λιμάνι της Λεμεσού, για το πρώτο δρομολόγιο της θαλάσσιας επιβατικής σύνδεσης με τον Πειραιά, για τη νέα σεζόν, γεγονός που χαιρέτησαν η Υφυπουργός Ναυτιλίας Μαρίνα Χατζημανώλη και ο Δήμαρχος Λεμεσού, Νίκος Νικολαΐδης.
Το πρώτο ταξίδι του “Daleela” μετέφερε στον Πειραιά 156 επιβάτες, σύμφωνα με την ανάδοχο εταιρεία Scandro Holdings, ο διευθυντής της οποίας Μάριος Μιχαήλ δήλωσε στο SigmaLive ότι μόνο την πρώτη ημέρα των κρατήσεων (11/4) έγιναν κρατήσεις ενός μηνός.
Στην δεξίωση που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης από την Scandro, η υφυπουργός Ναυτιλίας της Κύπρου Μαρίνα Χατζημανώλη δήλωσε πως έχουν γίνει ήδη 7.000 κρατήσεις, κάτι που σημαίνει πως η φετινή σεζόν θα είναι καλύτερη από την περυσινή. Σημειώνεται πως το 2022 ταξίδεψαν 7.412 επιβάτες και μεταφέρθηκαν συνολικά 2.250 οχήματα, εκ των οποίων 1.920 αυτοκίνητα, 330 μοτοσικλέτες και 300 ποδήλατα.
Καθ’ όλη την διάρκεια της σεζόν θα πραγματοποιηθούν 22 μετ’ επιστροφής δρομολόγια, με το τελευταίο να πραγματοποιείται από τον Πειραιά την 1η Σεπτεμβρίου. Από τα 22 δρομολόγια τα 14 θα σαλπάρουν από την Λεμεσό και τα υπόλοιπα οκτώ από το λιμάνι της Λάρνακας που εντάσσεται στην υπηρεσία για πρώτη φορά. Το δρομολόγιο Λεμεσός-Πειραιάς διαρκεί 30 ώρες και το Λάρνακα-Πειραιάς δύο ώρες περισσότερο. Οι τιμές κινούνται στα περυσινά επίπεδα, όμως το δρομολόγιο από την Λάρνακα θα είναι φθηνότερο λόγω χαμηλότερων λιμενικών τελών.

Πηγή: gr.euronews.com