“Κόντρα” μεταξύ Υπουργείου Ναυτιλίας και ΟΛΠ για το Ελευθέριος Βενιζέλος

Ελευθέριος Βενιζέλος

Το ενδεχόμενο η πυρκαγιά στο Ελευθέριος Βενιζέλος να χρειαστεί δύο με τρεις ημέρες για να σβήσει φέρνουν στο προσκήνιο στελέχη του υπουργείου Ναυτιλίας και της Πυροσβεστικής.

H πρόσβαση των δυνάμεων της Πυροσβεστικής στο γκαράζ του πλοίου είναι δύσκολη, ενώ μεγάλο πρόβλημα δημιουργεί φορτηγό όχημα το οποίο είναι φορτωμένο με συνθετικό ξύλο – νοβοπάν, το οποίο σιγοκαίει. Υπάρχει έντονος καπνός. Καίγονται οχήματα, γεγονός που αφενός ανεβάζει το θερμικό φορτίο μέσα στο γκαράζ και αφετέρου, λόγω του έντονου καπνού δυσκολεύει το έργο των Πυροσβεστών.

Όπως επισήμαναν κύκλοι του υπουργείου Ναυτιλίας, η φωτιά μαίνεται στην αριστερή πλευρά του γκαράζ Νο 3 του πλοίου και η εκφόρτωση των οχημάτων γίνεται με δυσκολία: «Η Πυροσβεστική έχει βγάλει λίγα οχήματα τα οποία βρίσκονται στη δεξιά πλευρά του γκαράζ.

Το ενδεχόμενο να απαιτηθούν δυο ή τρεις ημέρες για να σβήσει η φωτιά, έχει προκαλέσει κόντρα ανάμεσα στο υπουργείο Ναυτιλίας και τον ΟΛΠ, που διοικείται από την Cosco. Ο ΟΛΠ ζητά να πάρουν το πλοίο από εκεί και να το μεταφέρουν σε σημείο καταφυγής έξω απ’ το λιμάνι. Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν, το «Ελευθέριος Βενιζέλος» βρίσκεται εκεί κατά παραχώρηση για λόγους έκτακτης ανάγκης και συνεπώς δεν μπορεί να μείνει πολύ εκεί, καθώς η μπούκα του λιμανιού, όπου και βρίσκεται είναι περιοχή transit που δένουν τα κρουαζιερόπλοια.