ναυτεργάτες κέρκυρα
ΑΚΤΟΠΛΟΙΑ

Κέρκυρα: Ικανοποίηση στους ναυτεργάτες μετά τη συνάντηση με τον Υπουργό Ναυτιλίας

Ικανοποιημένοι από τις δεσμεύσεις του Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή και του Γ.Γ. του υπουργείου Διονύση Καλαματιανού, δηλώνουν οι ναυτεργάτες της Κέρκυρας δια στόματος του προέδρου τους, Χρήστου Βιτουλαδίτη. Ο κ. Βιτουλαδίτης μίλησε το πρωί στην ΕΡΤ Κέρκυρας αναφερόμενος στα αποτελέσματα της συνάντησης που είχε το σωματείο στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, παρουσία και των βουλευτών Φωτεινής Βάκη και Κώστα Παυλίδη.

Όπως είπε, έγιναν δεκτά τα αιτήματα της ενίσχυσης του μπάρ με μαθητευόμενο θαλαμηπόλο καθώς και την αποτροπή ακινησίας των κλειστών πλοίων κατά τους χειμερινούς μήνες. Ο ίδιος έφερε μάλιστα ως παράδειγμα το χθεσινό απαγορευτικό προκειμένου να καταγράψει το μέγεθος και τη συχνότητα του προβλήματος.
Ο κ. Βιτουλαδίτης ανέφερε ότι θα υπάρξει τηλεφωνική επικοινωνία με τους πλοιοκτήτες έτσι ώστε να διαπιστωθεί αν ικανοποιούνται τα αιτήματα της ωριαίας διακοπής για ανάπαυση και της καταβολής νυχτερινού επιδόματος το οποίο όπως σημείωσε αφορά μικρή επιβάρυνση αφού φθάνει στα 55 ευρώ. Ο πρόεδρος των ναυτεργατών εξέφρασε την αισιοδοξία του αλλά τόνισε ότι θα πρέπει να υπάρξει θετική ανταπόκριση στα αιτήματα αυτά προκειμένου να μην πραγματοποιηθεί η εξαγγελλόμενη για αύριο κινητοποίηση.

φωτογραφία: kerkyra.net