/

Κατσαφάδος: Δεν υπάρχει αισχροκέρδεια στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια

katsafadosΜιλώντας πρόσφατα ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής πολιτικής , κος Κωνσταντίνος Κατσαφάδος , στον Ρ/Σ «Παραπολιτικά» 90.1 FΜ, στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή, είπε μεταξύ άλλων για τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια.
Κ.ΚΑΤΣΑΦΑΔΟΣ: Υπάρχει μια μεσοσταθμική αύξηση στις τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων της τάξεως του 18%. Το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής σε συσκέψεις που έχουμε κάνει με τον Σύνδεσμο Ελλήνων Ακτοπλόων καταρχήν τους έχουμε πει ότι δεν πρέπει όλο αυτό το ενεργειακό κόστος το οποίο όντως είναι πολύ υψηλό, να μετακινηθεί και να πάει εις βάρος των καταναλωτών από εκεί και πέρα προσπαθούμε να βρούμε το δημοσιονομικό χώρο αυτό σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών ούτως ώστε να μπορούμε να στηρίξουμε τις ακτοπλοϊκές εταιρείες.
Κ.ΚΑΤΣΑΦΑΔΟΣ: Στις ελεύθερης γραμμές υπάρχει μια μεσοσταθμική αύξηση της τάξεως του 18%, στις γραμμές οι οποίες επιδοτούνται από την ελληνική κυβέρνηση, στις άγονες γραμμές υπάρχει πλαφόν και δεν υπάρχουν αυξήσεις. Κάνουμε προσπάθεια να μπορέσουμε να βρούμε το δημοσιονομικό χώρο ούτως ώστε να μπορέσουμε να στηρίξουμε την ελληνική ακτοπλοΐα και να μειώσουμε τις τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων. Ενδεικτικά να σας αναφέρω ότι πέρυσι τέτοια εποχή ο τόνος στο ναυτιλιακό καύσιμο ήταν 500$ και τώρα έχει ξεπεράσει τα 1130$ καταλαβαίνετε ότι αυτή η εκτίναξη του ενεργειακού κόστους μετακίνησης ενός πλοίου δυστυχώς φτάνει και στον επιβάτη. Εμείς βρήκαμε το μεταφορικό ισοδύναμο το οποίο ήταν μια προσπάθεια διαχρονική των κυβερνήσεων σε σχέση με την ΕΕ, το εφάρμοσε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, εμείς το θεσμοθετήσαμε και το ενισχύσαμε .
Ερωτηθεις αν υπάρχει αισχροκέρδεια στις αυξήσεις των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων
Κ.ΚΑΤΣΑΦΑΔΟΣ: Αυτό είναι ένα ζήτημα της επιτροπής ανταγωνισμού η οποία στα ευρήματα τα οποία έχει δεν δείχνουν ότι υπάρχει αισχροκέρδεια γύρω από αυτό το ζήτημα. …Όπου αποδειχθεί ότι καταστρατηγούνται οι νόμοι της αγοράς και ότι υπάρχουν ζητήματα κερδοσκοπίας θα επιβληθούν και τα ανάλογα πρόστιμα.