Καλό ταξίδι cpt Νίκο Σάρδη….

 
Άλλος ένας αγαπημένος άνθρωπος της θάλασσας, ένας άξιος πλοίαρχος , ένας μοναδικός άνθρωπος, πέρασε στη γειτονιά των αγγέλων. Ο καπτα Νίκος Σάρδης ταξιδεύει πλέον στο γαλάζιο του ουρανού, εκεί που τα ταξίδια κρατούν αιώνια.
Γεννημένος στις 13 Μαρτίου 1953 ξεκίνησε την καριέρα του στη θάλασσα το 1978 υπηρετώντας σε θρυλικά πλοία της ακτοπλοϊας. Τα Κανάρης, Μιαούλης, Κίμωλος, Δήλος, Κυκλάδες, Άνεμος, Εξπρές Ερμής, Εξπρές Αφροδίτη, Εξπρές Σαντορίνη και φυσικά το Άγιος Γεώργιος που ήταν και το τελευταίο πλοίο που πλοιάρχησε. Έχοντας άριστες σχέσεις με τα πληρώματα του αλλά και με τους κατοίκους των νησιών οι οποίοι τον θυμούνται με αγάπη και συγκίνηση καθώς πάντοτε έκανε ότι ήταν δυνατό για να προσεγγίσει στο κάθε λιμάνι και να εξυπηρετήσει τους νησιώτες.
Είχαμε την τύχη να γνωρίσουμε τον καπτα Νίκο τον Ιούλιο του 2009 όταν το nautilia.gr πραγματοποίησε ταξίδι στη Σίφνο. Ο καπτα Νίκος μας καλοδέχθηκε στη γέφυρα και σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού με χαμόγελο και υπομονή, μας μίλησε για τη ζωή στη θάλασσα, απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις μας και μας έκανε να αισθανθούμε σαν στο σπίτι μας.
Τα τελευταία χρόνια ο καπτα Νίκος είχε αποσυρθεί στο σπίτι του στην Πάρο όπου και θα τελεστεί η νεκρώσιμη ακολουθία.
Λένε πως κάποιος πεθαίνει στ’ αλήθεια όταν τον ξεχνούν. Εμείς θέλουμε να θυμόμαστε τον καπτα Νίκο να στέκει στη βαρδιόλα του Άγιος Γεώργιος κρατώντας τα χειριστήρια.. Όπως τον γνωρίσαμε και τον ζήσαμε..
Καλό ταξίδι καπτα Νίκο στις θάλασσες του ουρανού.. στις θάλασσες της αιωνιώτητας..
 
cpt Nikos Sardis 2
 

{jcomments on}