Βόμβα
ΑΚΤΟΠΛΟΙΑ

Κακόγουστη φάρσα το τηλεφώνημα για βόμβα σε πλοίο στη Σαντορίνη (φωτο)

Ακόμα μία κακούστη έως “ηλίθια” φάρσα για βόμβα, ταλαιπώρησε για ώρες σήμερα το πρωί τους ταξιδιώτες που περίμεναν να αναχωρήσουν από το λιμάνι της Σαντορίνης για άλλα νησιά των Κυκλάδων αλλά και για τον Πειραιά.

Όλα ξεκίνησαν όταν κάποιος τηλεφώνησε στην άμεση δράση προειδοποιώντας για την ύπαρξη εκρηκτικών σε πλοίομε προορισμό τον Πειραιά. Το Νήσος Σάμος της Hellenic Seaways ήταν το πρώτο που επρόκειτο να αναχωρήσει στις 12:30 με προορισμό τη Νάξο, την Πάρο και τον Πειραιά. Αμέσως κινητοποιήθηκε ο μηχανισμός έκτακτης ανάγκης και δυο οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας έφθασαν για παν ενδεχόμενο στο λιμάνι. Το λιμάνι έκλεισε για όλα τα εισερχόμενα οχήματα αλλά και για όσα περίμεναν να επιβιαστούν στα πλοία και οι κάτοχοι τους απομακρύνθηκαν.

santorini_bomb_nautilia.gr1 santorini_bomb_nautilia.gr2

Το Νήσος Σάμος εκκενώθηκε από επιβάτες και πλήρωμα παρουσιά ανδρών του Λιμενικού και ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος το ερεύνησε. Προς στιγμήν φάνηκε πως το τηλεφώνημα ίσως και να αληθεύει καθώς ο σκύλος εντόπισε ύποπτο αυτοκίνητο και κινήθηκε προς το μέρος του. Ο συναγερμός έληξε καθώς εντοπίστηκε μικρή διαρροή υγραερίου από το όχημα. Εκείνη την ώρα έφθασε στο λιμάνι και το Champion Jet 1 προερχόμενο από Πειραιά. Το ταχύπλοο εκκενώθηκε και αυτό με σκοπό να το ερευνήσει ο σκύλος ο οπόιος δεν εντόπισε τίποτα ενώ στο λιμάνι παρέμενε δεμένο και το Seajet 2.

championjet1_seajets_aktoploia_santorini_nautilia.gr santorini_bomb_nautilia.gr nissos_samos_hellenic_seaways_santorini_aktoploia_nautilia.gr seajet2_seajets_aktoploia_santorini_nautilia.gr

Το Νήσος Σάμος τελικά αναχώρησε στις 13:30 με προορισμό τον Πειραιά ακολουθούμενοέπειτα από λίγα λεπτά από το Seajet 2, ενώ το Champion Jet 1 αναχώρησε με μία ώρα καυθηστέρηση, στις 14:10.

Στις 14:05 κατέπλευσε στο λιμάνι του Αθηνιού και το Hellenic Highspeed το οποίο εκκενώθηκε και αυτό περιμένοντας τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε χωρίς να εντοπιστεί κάτι ύποπτο και αναχώρησε στις 14:35. Ο συναγερμός έληξε και τα δυο επόμενα πλοία που έφθασαν στο λιμάνι της Σαντορίνης, το Blue Star Delos και το Superrunner, αναχώρησαν χωρίς καθυστέρηση.

hellenic_highspeed_championjet1_santorini_aktoploia_limani_nautilia.gr

Φαίνεται πως κάποιοι άνθρωποι δεν έχουν να ασχοληθούν με κάτι καλύτερο από το να κάνουν τέτοιου είδους φάρσες, κινητοποιώντας άσκοπα τις αρχές που σήμερα χειρίστηκαν άψογα την κατάσταση, αλλά και ταλαιπορώντας χιλιάδες τουρίστες, Έλληνες και ξένους που κάνουν ή προσπαθούν τουλάχιστον να κάνουν τις διακοπές τους.