/

Ιδρύεται εντός του 2023 το Ίδρυμα Ηλιόπουλου

Seajets, Μάριος Ηλιόπουλος

Την ίδρυση του Ιδρύματος Ηλιόπουλου, στη μνήμη του πατέρα του Τάκη Ηλιόπουλου, με στόχο την ενίσχυση της Παιδείας, της Υγείας, του Αθλητισμού, και του Περιβάλλοντος των Κυκλάδων ανακοίνωσε ο εφοπλιστής Μάριος Ηλιόπουλος στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου.

Όπως είπε η λειτουργία του Ιδρύματος θα ξεκινήσει πιθανότατα εντός του 2023, με επικεφαλής τη σύζυγό του Άννα και την κόρη του Δέσποινα. Το αρχικό κεφάλαιο για τις πρώτες δράσεις του Ιδρύματος ανέρχεται στα 2 εκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο επικεφαλής της Seajets έχει ήδη πραγματοποιήσει επαφές με διάφορα νησιά προκειμένου να διαπιστώσει τις ανάγκες που υπάρχουν (όπως για παράδειγμα ασθενοφόρο στην Άνδρο, ενίσχυση της μονάδας τεχνητού νεφρού στη Νάξο, κ.ά.).

Παράλληλα, έχουν πραγματοποιηθεί συζητήσεις για την ενίσχυση της πράσινης οικονομίας όπως φορτιστές ηλεκτρικών οχημάτων ή της κυκλικής διαχείρισης οχημάτων.

Ο κ. Ηλιόπουλος υπογράμμισε πως το Ιδρυμα δεν θα αποτελεί ένα “άρμα προβολής, αλλά άρμα οχύρωσης των νησιών”.

Τι είπε για την MIG

Σε ό,τι αφορά τη MIG ερωτηθείς σχετικά, δήλωσε πως δεν θέλει να σχολιάσει σημειώνοντας: “Δεν είναι η κατάλληλη μέρα για τέτοιους σχολιασμούς. Εμείς αγαπάμε το Αιγαίο δεν κάνουμε λογιστικά τερτίπια. Είμαστε εδώ 33 χρόνια και έχουμε όραμα για τα νησιά μας. Ωστόσο, οτιδήποτε γίνεται είναι στο επίκεντρο της προσοχής μας.”

Συνέχισε πάντως σημειώνοντας: “Θα σας αποκλείσω σενάρια. Δεν με ενδιαφέρει το οικονομικό κέρδος. Με ενδιαφέρει να κερδίσουμε χρήματα από άλλες διαδικασίες. Δεν θεωρώ κακό το Χρηματιστήριο. Εμείς σαν οικογένειες δεν συμμετείχαμε ποτέ στο χρηματιστήριο. Οι μόνες μετοχές που πήραμε ήταν για να βοηθήσουμε την ανακεφαλαιοποίηση των συστημικών τραπεζών και μετά δεν μας έδωσαν τίποτα στην περίοδο της πανδημίας. Οι τράπεζες μας φέρθηκαν με τον χειρότερο τρόπο, δεν χρειάζεται να λέμε ονόματα, ο νοών νοείτω…”

Διέψευσε πάντως τις φήμες που έχουν κυκλοφορήσει ότι οι ενέργειες που έχουν γίνει αφορούν την απόρριψη  δανειοδότησης της εταιρείας. Και συνέχισε λέγοντας: Εν μέσω Covid βγήκαν κρατικές επιδοτήσεις, με τα χρήματα να είναι διαθέσιμα μέσω των τραπεζών. Δόθηκαν χρήματα μέσω της αναπτυξιακής Τράπεζας με εγγύηση του κράτους και σε εμάς αρνήθηκαν να δώσουν. Πολλώ δε μάλλον μέσω Covid έπρεπε να στηρίξουν εταιρείες που ήταν ενεργές όπως η Seajets. Στα δυο δύσκολα χρόνια εμείς εισπράξαμε άρνηση”.

πηγή: capital.gr