Η αποκάλυψη του FIOR DI LEVANTE

Τις πόρτες του στο επιβατηγό κοινό και τους ανθρώπους της ναυτιλία άνοιξε σήμερα το εγ/ογ FIOR DI LEVANTE. Το πλοίο της LEVANTE FERRIES του κ. Γεώργιου Θεοδόση το οποίο μετασκευάστηκε στην Κίνα, έφθασε στην Ελλάδα στις 10 Οκτωβρίου για τις τελευταίες πινελιές. Το FIOR DI LEVANTE θα εξυπηρετήσει τη γραμμή της Κυλλήνης με τη Ζάκυνθο και θα εκτελέσει το πρώτο του εμπορικό δρομολόγιο την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου με απόπλου από το λιμάνι της Ζακύνθου. Η σχεδίαση έγινε από το γραφείο του κ. Μολυνδρή, μάλλιστα το FIOR DI LEVANTE συμμετέχει σε διεθνή διαγωνισμό διεκδικώντας τον τίτλο του ομορφότερου πλοίου πορθμειακής γραμμής στον κόσμο. Στην παρουσίαση του πλοίου βρέθηκε και ο Υπουργός Ναυτιλία και Αιγαίου κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης ο οποίος δήλωσε:

«Σήμερα, είμαστε σε ένα υπέροχο καράβι που αναβαθμίζει την Ακτοπλοϊκή σύνδεση της Ζακύνθου, υπερσύγχρονο, πολύ φιλικό στον ταξιδιώτη, μεγάλο και ασφαλές. Ένα πλοίο το οποίο νομίζω θα δώσει στη Ζάκυνθο ακριβώς αυτήν την ώθηση που χρειάζεται για τον τουρισμό της.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην εταιρία για την ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελληνική Ακτοπλοϊα και στις ελληνικές θάλασσες, στην προοπτική της τουριστικής ανάπτυξης, στην προοπτική του κλάδου που μας ενδιαφέρει. Έχουμε πάρα πολύ καιρό να δούμε μια καινούρια επένδυση, ένα τόσο σύγχρονο και όμορφο σκάφος να μπαίνει στην Ελληνική Ακτοπλοϊα. Για εμάς είναι μεγάλη η χαρά σε δύσκολες εποχές να μπαίνουν τέτοια καράβια σαν κι αυτό. Αυτό δείχνει ότι ξεπερνάμε σιγά – σιγά τις φοβίες της επένδυσης, ξεπερνάμε σιγά – σιγά τη συρρίκνωση του Ακτοπλοϊκού έργου και ξαναπάμε στη μεγέθυνσή του.

Και, βέβαια, ξεκινάμε από μια πρωταθλήτρια στον τουρισμό όπως είναι η Ζάκυνθος. Εύχομαι για αυτό κάθε χρόνο και ψηλότερα. Βέβαια, ευχόμαστε στον καπετάνιο και το πλήρωμα “Καλές Θάλασσες” και ο Άη Νικόλας να βρίσκεται πάντα στο πλευρό τους. Και να εξυπηρετήσουν με ωραία Ζακυνθινή φιλοξενία όλους τους επιβάτες».


Το nautilia.gr βρέθηκε στην παρουσίαση του πλοίου και σας παρουσιάζει φωτογραφίες από το εσωτερικό του που διακρίνεται για την πολυτέλεια και την άνεση και την ευχάριστη ατμόσφαιρα που προσφέρει στους επιβάτες του. Το FIOR DI LEVANTE κατασκευάστηκε στην Κορέα το 1998 με το όνομα TREASURE ISLAND, έχει ολικό μήκος 118,8μ, πλάτος 20μ και βύθισμα 4,75μ. Η μέγιστη ταχύτητα του είναι 19,8 κόμβους ενώ θα εκτελεί τα δρομολόγια του με υπηρεσιακή ταχύτητα 17,8 κόμβους. Μπορεί να μεταφέρει 1140 επιβάτες και 300 Ι.Χ. Δείτε αναλυτικά τα δρομολόγια του πλοίου. Εμείς να ευχηθούμε καλά ταξίδια και ήρεμες θάλασσες στον πλοίαρχο του πλοίου cpt Κυριάκο Μουζάκη και το πλήρωμα του.

    fior1    fior2    fior3    fior4

    fior5    fior6    fior7    fior8

    fior9    fior10    fior11    fior12

                                                fior13    fior14

φωτογραφίες: Κωσταντίνος Γκάτσος