/

Η ανακοίνωση του Ομίλου Grimaldi για το ατύχημα του EuroFerry Olympia

euroferry1Ο όμιλος Grimaldi αναφέρει ότι χθες το βράδυ εκδηλώθηκε φωτιά στο ro-pax σκάφος Euroferry Olympia ενώ βρισκόταν περίπου 10 μίλια βόρεια του νησιού της Κέρκυρας.
Στις 04:12 π.μ. (τοπική ώρα) ο πλοίαρχος του πλοίου επικοινώνησε με την διοίκηση του Ομίλου, ενημερώνοντας ότι είχε ξεσπάσει φωτιά στο κατάστρωμα αρ. 3. Το πλήρωμα του πλοίου επενέβη άμεσα για την κατάσβεση της φωτιάς με εξοπλισμό του σκάφους. Εν τω μεταξύ, ο Πλοίαρχος και το προσωπικό του Ομίλου, μέσω της «ομάδας αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών», ειδοποίησαν έγκαιρα για το περιστατικό τις αρμόδιες ιταλικές και ελληνικές αρχές και έλαβαν όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διαχείριση του ατυχήματος με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Για την ασφάλεια των επιβαινόντων, ο πλοίαρχος αποφάσισε ότι όλοι έπρεπε να εγκαταλείψουν το πλοίο. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι επιβάτες διασώθηκαν από σκάφος της ιταλικής Guardia di Finanza και ένα σκάφος της ελληνικής ακτοφυλακής που βρίσκονταν στην περιοχή. Οι μονάδες αυτές κατευθύνονται προς το λιμάνι της Κέρκυρας όπου ο Όμιλος οργανώνει βοήθεια για τους διασωθέντες.
Στο πλοίο επέβαιναν 239 επιβάτες διαφόρων εθνικοτήτων, καθώς και 51 (ιταλοί και Έλληνες) μέλη του πληρώματος. Επιπλέον, το πλοίο μεταφέρει 153 επαγγελματικά οχήματα (φορτηγά και ρυμουλκούμενα), καθώς και 32 επιβατικά οχήματα. Δεν έχει εντοπιστεί διαρροή καυσίμου στη θάλασσα, ούτε φαίνεται να διακυβεύεται η σταθερότητα του πλοίου.
Ρυμουλκά έχουν προσληφθεί και κατευθύνονται προς το Euroferry Olympia για να παράσχουν άμεση υποστήριξη και να διαχειριστούν την έκτακτη ανάγκη.
Το πλοίο Euroferry Olympia (κατασκευής 1995) φέρει ιταλική σημαία και το διαχειρίζεται η εταιρεία Grimaldi Group Grimaldi Euromed S.p.A. στην καθημερινή θαλάσσια σύνδεση Μπρίντιζι-Ηγουμενίτσα. Είχε αναχωρήσει από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας στη 01:20 π.μ. (τοπική ώρα) χθες το βράδυ και ήταν προγραμματισμένο να φτάσει στο Μπρίντιζι σήμερα το πρωί στις 09:00 π.μ.
Η ανώτατη διοίκηση του Ομίλου Grimaldi εκφράζει τη λύπη της για το συμβάν και θα συνεργαστεί πλήρως με τις αρμόδιες αρχές για να ρίξει φως στο περιστατικό.