/

Η ανακοίνωση της ΑΝΕΣ για την γραμμή Μαντούδι-Σποράδες

PROTEUS 6_0«Η ΑΝΕΣ έχει δείξει έμπρακτα και διαχρονικά την στήριξη της στους νησιώτες των Σποράδων, κρατώντας ανοικτή την γραμμή του Μαντουδίου πολλούς και δύσκολους χειμώνες.

Μια γραμμή που η ΑΝΕΣ πρωτοξεκίνησε πριν από 9 χρόνια, όταν κανείς δεν πίστευε σε αυτήν.

Κάθε χειμώνα η Εταιρεία με ζημιά εκατοντάδων χιλιάδων Ευρώ “επιδοτούσε” την γραμμή κρατώντας ζωντανή την σύνδεση των νησιών με το Μαντούδι. Όπως γίνεται όμως πάντα, μόλις η γραμμή άρχισε να γίνεται βιώσιμη άνοιξε την όρεξη όσων έβλεπαν από μακριά και εκ του ασφαλούς.

Φέτος μετά από δύο χρόνια πανδημίας προστέθηκαν δύο πλοία στις Σποράδες και οι τιμές του πετρελαίου τριπλασιάστηκαν. Κάτω από αυτές τις ιδιαιτέρα δύσκολες συνθήκες, η διοίκηση της Εταιρείας πήρε την απόφαση να κάνει χρήση για πρώτη φορά και των 3,5 μηνών ακινησίας που δικαιούται ο ΠΡΩΤΕΑΣ, προκειμένου να ελαχιστοποιήσει τις οικονομικές απώλειες που είναι βέβαιο ότι θα προκύψουν από τον Σεπτέμβριο και μετά, με τρία πλοία δρομολογημένα ταυτόχρονα στις γραμμές των Σποράδων.

Πέραν όμως από τα καθαρά οικονομικά κριτήρια στα οποία στηρίχθηκε η απόφαση μας για την έναρξη της ετήσιας ακινησίας του ΠΡΩΤΕΑ από 5 Σεπτεμβρίου, δεν μπορούμε να μείνουμε απαθείς μπροστά στην αγωνία των κατοίκων των νησιών και όλων των τοπικών αρχών (ιδιαιτέρως του βουλευτή Μαγνησίας κ. Χρήστου Μπουκώρου), οι οποίοι βλέπουν να συρρικνώνεται ακόμη περισσότερο η ήδη μικρή σεζόν των νησιών.

Πήραμε λοιπόν την απόφαση, με όποιο κόστος να αναστείλουμε την έναρξη της ετήσιας ακινησίας του ΠΡΩΤΕΑ για την 1η Οκτωβρίου και την Δευτέρα 29 Αυγούστου θα καταθέσουμε στο Υπουργείο αίτημα για καθημερινά δρομολόγια από το Μαντούδι προς τα νησιά των Σποράδων μέχρι 30 Σεπτεμβρίου, τα οποία και θα ανακοινωθούν σύντομα.

Θέλουμε τέλος να διαψεύσουμε τα δημοσιεύματα του τύπου και στα social media ότι δήθεν η ΑΝΕΣ εγκαταλείπει τις Σποράδες και να διαβεβαιώσουμε τους κατοίκους των νησιών ότι οι “Κασσάνδρες” θα συνεχίσουν να διαψεύδονται, όπως γίνεται από το 2013 που ήρθαμε για πρώτη φορά στις γραμμές των Σποράδων.»

Πηγή efimerida-sporades.online