Φωτιά σε Ισπάνικό ferry εν πλώ. Δεν υπάρχουν τραυματίες.

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε στο πλοίο Volcan de Taburiente το οποίο ανήκει στην ισπανική εταιρεία, Naviera Armas. Το πλοίο ενώ έπλεε στη θαλάσσια περιοχή των Καναρίων νήσων, αναγκάστηκενα επιστρέψει στο λιμάνι του Los Cristianos.

Η φωτιά φαίνεται να προήλθε από ένα φορτηγό στο γκαράζ του πλοίου, όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα:

 

Σύμφωνα με το πρακτορείο Associated press, το πλοίο κατευθυνόταν προς το νησί LaGomera με 334 άτομα, αλλά επέστρεψε στο λιμάνι Los Cristianos μετά την εκδήλωση της πυρκαγιάς. Οι Ισπανικές υπηρεσίες θαλάσσιας διάσωσης έφθασαν στο σημείογια να συνοδεύσουντο πλοίο με ασφάλεια πίσω στο λιμάνι. Οι επιβάτες φόρεσαν τα σωσίβια τους και παρέμειναν στα καταστρώματα για λόγους ασφαλείας. Δεν υπήρξαν τραυματισμοί.

Ο εκπρόσωπος της ναυτιλιακής εταιρείας Armas, Manuel Vidal, δήλωσε:”το πλοίοVolcan deTaburiente” επέστρεψε στο λιμάνι Los Cristianos στην Τενερίφη λίγο μετά την αναχώρηση του για το νησί La Gomera. Ο κ. Vidal είπε πως η φωτιά είχε ξεκινήσει στην καμπίνα ενός φορτηγού και ότι οι 319 επιβάτες και 15 μέλη του πληρώματος απομακρύνθηκαν με ασφάλεια. Συνεχίζωντας πρόσθεσε, ότι αρκετοί από τους επιβάτες είχαν κρίσεις πανικού, αλλά κανείς δεν τραυματίστηκε.

 

foto: antena Cannarias, helice emergencias