Φέτος το καλοκαίρι το ΚΡΗΤΗ Ι πάει Δωδεκάνησα…

anek lines, Attica Group

Από το Γραφείο Δημάρχου Kαλυμνίων Ι.Γαλουζή εκδόθηκε το παρακάτω δτ. αναφορικά με τη δρομολόγηση του πλοίου «ΚΡΗΤΗ 1» στα Δωδεκάνησα.

«Με το παρόν ενημερώνουμε τους συμπατριώτες και συμπατριώτισσές μας ότι κατόπιν σχετικής επικοινωνίας με τον κ. Θεοδωράτο Διονύσιο, Διευθύνοντα Σύμβουλο της BLUE STAR FERRIES, μας ανακοινώθηκε ότι από τις 4-6 Ιουλίου 2016 έως τις 5 Σεπτεμβρίου 2016 θα δρομολογηθεί το πλοίο ΚΡΗΤΗ Ι για τρεις φορές εβδομαδιαίως(Αναχώρηση από Πειραιά: Δευτέρα – Τετάρτη – Παρασκευή) με προορισμούς τα λιμάνια Καλύμνου, Κω & Ρόδου.

Γίνεται αντιληπτό ότι μετά από αυτήν την εξέλιξη και σε συνδυασμό με τα υφιστάμενα δρομολόγια του πλοίου BLUE STAR Paros, το νησί μας αποκτά μια σημαντική βοήθεια στον αγώνα για την άρση της ακτοπλοϊκής απομόνωσης.

Εκ μέρους του Δημάρχου Καλυμνίων εκφράζονται οι θερμότατες ευχαριστίες προς όλους όσους συνέβαλαν στην υλοποίηση αυτής της σημαντικής επιτυχίας.

Σ.Σ Αναφορικά με τα χαρακτηριστικά του πλοίου να σημειώσουμε ότι πρόκειται για πλοίο 37 ετών της ΑΝΕΚ .

Έχει μήκος 191,80 μ πλάτος 29,40 μ έτος κατασκευής 1979, επιβάτες 1.494, ΙΧ 468 ΙΧ-ΦΟΡΤΗΓΑ 110, Βύθισμα. : 7.0 μέτρα.

Το πλοίο είναι μεγαλύτερο σε μήκος κατά 15 μέτρα και σε πλάτος κατά 3,40 μ. από τα BLUE STAR 1 και  2. 

Το πλοίο θα προσδένει στον εξωτερικό μόλο, ενώ όπως δήλωσε ο Δήμαρχος το έργο εκβάθυνσης θα ξεκινήσεις  μετά τις 5 Σεπτεμβρίου 2016, ώστε να μην γίνονται εργασίες κατά το δίμηνο Ιουλίου -Σεπτεμβρίου.

Πηγή: kalymnos-news.gr