Φιλιππίνες
ΑΚΤΟΠΛΟΙΑ

Επιβατηγό πλοίο προσέκρουσε σε βράχια στις Φιλιππίνες

Νέο ναυτικό ατύχημα συνέβει στις Φιλιππίνες, αυτή τη φορά ευτυχώς χωρίς ανθρώπινα θύματα. 87 άτομα τραυματίστηκαν όταν το πλοίο Maria Matilde, προσέκρουσε σε βραχώδη ακτή στο νησί Tablas τα ξημερώματα της 26ης Σεπτεμβρίου στις 04:30 τοπική ώρα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ακτοφυλακής των Φιλιππίνων (PCG).

Στο πλοίο επέβαιναν 251 επιβάτες ενώ, η πλειοψηφία των τραυματιών μεταφέρθηκαν στο πλησιέστερο νοσοκομείο της επαρχίας Romblon για θεραπεία. Ένας από αυτούς υπέστη τραυματισμούς στο κεφάλι που χρειάζονταν ράμματα, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της PCG Αντιναύαρχο Armand Balilo. Το πλοίο Maria Matilde της Montenegro Shipping Lines Inc. βρισκόταν εν πλώ προς το λιμάνι του νησιού Romblon όταν προσέκρουσε σε βραχώδη περιοχή στο νησί Tablas.
Ο τοπικός λιμενικό σταθμός (PCG) στο Romblon έλαβε αναφορά για το περιστατικό περίπου στις 5:20 π.μ.

Οι επιβάτες πανικοβλήθηκαν καθώς αρκετοί πίστεψαν πως στο πλοίο συνέβει έκρηξη. Δεδομένου οτι το ατύχημα συνέβει νύχτα, πολλοί επιβάτες κοιμόντουσαν και κάποιοι από αυτούς πετάχτηκαν από τα κρεβάτια τους.
Ο καπετάνιος του Matilde, Bernardino Canapit, δήλωσε ότι η ορατότητα στην περιοχή ήταν κακή εξαιτίας ισχυρών βροχοπτώσεων, κάτι που δεν φαίνεται να επιβεβαιώνεται από τις μαρτυρίες των επιβατών.

Ο αξιωματικός που βρισκόταν στη γέφυρα του πλοίου, το όνομα του οποίου δεν έδωσαν στη δημοσιότητα οι αρχές, σύμφωνα με πληροφορίες, δήλωσε  ότι το σύστημα εντοπισμού του πλοίου δεν λειτουργεί σωστά. Το πλοίο αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο λιμάνι της πόλης Olongapo και πιο συγκεκριμένα στο ναυπηγείο Subic για τις απαραίτητες επισκευές.

Το m/v Maria Matilde

Maria matilde 2

φωτογραφία: shipspotting.com