Επίσχεση εργασίας στο ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΗΝΟΥ. Σταματάει η ναύλωση από την ΑΝΕΚ;

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ σε συνεργασία με τα μέλη του πληρώματος του Ε/Γ-Ο/Γ «ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΗΝΟΥ» κατέθεσε από το πρωί σήμερα εγγράφως προς τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΝΑ επίσχεση εργασίας των μελών του πληρώματος με στόχο την διεκδίκηση των δεδουλευμένων αποδοχών τους.

Η επίσχεση εργασίας πραγματοποιείται μετά την άρνηση των εμπλεκομένων Ναυτιλιακών εταιριών να καταβάλουν και να εξοφλήσουν τους μισθούς των Ναυτικών.

Θέλουμε να δηλώσουμε προς όλες τις κατευθύνσεις ότι το πλοίο δεν πρόκειται να μετακινηθεί από το σημείο του λιμανιού στο οποίο βρίσκεται εάν δεν ικανοποιηθεί το δίκαιο αίτημα του πληρώματος.

Επισημαίνουμε την πολυήμερη και ακατανόητη αδράνεια και ατολμία της πολιτικής ηγεσίας του ΥΝΑ και το γεγονός ότι οι τεκμηριωμένες προτάσεις που του έχουμε υποβάλει παραμένουν στις καλένδες….

Θέλουμε ιδιαίτερα να υπογραμμίσουμε ότι θα υπάρχει συνέχιση και κλιμάκωση των επισχέσεων και των κινητοποιήσεων στα Ακτοπλοϊκά πλοία και για την ταλαιπωρία των νησιωτών υπεύθυνοι είναι: οι Ναυτιλιακές εταιρίες που επιδεικτικά αγνοούν το πρόβλημα της απλήρωτης ναυτικής εργασίας και το ΥΝΑ το οποίο αδικαιολόγητα αδρανεί και δεν παίρνει έως και τώρα κανένα ουσιαστικό και αποτελεσματικό μέτρο.

Τέλος όπως μας ανακοινώθηκε (νωρίς το πρωί) η εταιρεία ΑΝΕΚ – ΛΑΝΕ αποφάσισε να μην συνεχίσει την ναύλωση του πλοίου «ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΗΝΟΥ» στην γραμμή Κύθηρα – Αντικύθηρα – Κίσσαμο. Εάν και εφόσον συμβαίνει αυτό οι ευθύνες για την αποπληρωμή του πληρώματος βαρύνουν την πλοιοκτήτρια εταιρεία VENTOURISLINES

Με εντολή Διοίκησης

Ο Πρόεδρος                                                                Ο Γεν. Γραμματέας

                                              Νταλακογεώργος Αντώνης                                         Κροκίδης Νικόλαος