Επιμένουν οι Μινωικές για τη Hellenic Seaways

Με νέα προσφορά προς τους μικρομετόχους της Hellenic Seaways επανέρχονται οι Μινωικές Γραμμές, ΜΙΝΟΑ επιδιώκοντας να διευρύνουν το ποσοστό τους στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας.

Oπως έγραψε η «Ν», μέχρι την προηγούμενη Παρασκευή, οπότε έκλεισε ο κύκλος της πρώτης προσφοράς, οι Μινωικές κατάφεραν να αυξήσουν το ποσοστό τους λίγο πάνω από το 40% στο μετοχικό κεφάλαιο της Hellenic Seaways. Από χθες ανακοίνωσαν μία νέα προσπάθεια, χωρίς προθεσμία σε ό,τι αφορά τις ημερομηνίες, ανεβάζοντας την τιμή της μετοχής πάνω από τα 2,5 ευρώ.

Ειδικότερα, όπως αναφέρουν σε ανακοίνωση, «προς ενίσχυση της συμμετοχής των Μινωικών Γραμμών στη Hellenic Seaways, η εταιρεία είναι σε συνεχή διαδικασία διενέργειας συναλλαγών για την αγορά μετοχών της εν λόγω εταιρείας από ενδιαφερόμενους μετόχους μειοψηφίας. Ενημερώνουμε τους κυρίους μετόχους που κατέχουν μικρά και μεσαία μερίδια μετοχών στη Hellenic Seaways ότι μπορούν να ρευστοποιήσουν ως ακολούθως:

* Εως 70.000 μετοχές στην τιμή των 2,5 ευρώ ανά μετοχή.

* Από 70.000 μετοχές και άνω, η τιμή θα προσδιοριστεί κατόπιν σχετικής συνεννόησης».

Επισημαίνεται ότι ήδη 40,511% της Hellenic Seaways κατέχει η Τράπεζα Πειραιώς, ΠΕΙΡ-14,61% ενώ ένα σημαντικό ποσοστό μετοχών φαίνεται να ελέγχει ομάδα στελεχών και μετόχων της HSW οι οποίοι είναι αντίθετοι στην προοπτική απόκτησης τη εταιρείας από τις Μινωικές Γραμμές και συνεπώς τη μητρική της εταιρεία, δηλαδή τον ιταλικό όμιλο Grimaldi. «Δεν πρέπει να αφελληνιστεί η ελληνική ακτοπλοΐα» επισημαίνουν τα εν λόγω στελέχη σε κάθε ευκαιρία προς τους μικρομετόχους. Ωστόσο, όπως σημειώνει ο πρόεδρος της HSW, Γεράσιμος Στρίντζης, η απόκτηση του 100% της HSW από τον όμιλο Grimaldi και τις Μινωικές Γραμμές μπορεί να ανοίξει νέες ρότες ανάπτυξης της εταιρείας και σε διεθνή ύδατα.

naftemporiki.gr