Επαναλειτουργία της γραμμής Πάτρα – Ιθάκη – Σάμη από την Kefalonian Lines

Kefalonian Lines

Με γνώμονα τα συμφέροντα της τοπικής οικονομίας των νησιών μας, των πολίτων μας αλλά και των επισκεπτών του τόπου μας η Kefalonian Lines αναλαμβάνει ένα τεράστιο οικονομικό και επιχειρηματικό ρίσκο, να λύσει ένα πρόβλημα που ταλανίζει τα νησιά της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης.
Μετά από 4 χρόνια ταλαιπωρίας, έχουμε την ευκαιρία ως πολιτεία, ως λαός, ως Υπουργείο Ναυτιλίας, να λειτουργήσουμε ξανά σε ετήσια βάση και όχι περιστασιακά τη γραμμή της ΠάτραςΙθάκηςΣάμη Κεφαλονιάς.

Μόνη απαίτηση της εταιρείας μας προκειμένου να αναλάβει το ανωτέρω ρίσκο είναι τα δρομολόγια με αφετηρία την Κυλλήνη να έχουν απόσταση 2 ωρών μεταξύ τους έτσι ώστε να υπάρχει διασπορά δρομολογίων, το οποίο άλλωστε επιθυμεί και το επιβατικό κοινό.
Η πρόταση της εταιρείας μας κατατέθηκε σήμερα το πρωί εγγράφως στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και αναμένουμε την έγκρισή της από το Σ.Α.Σ που συνεδριάζει αύριο, Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2017.

Ελπίζουμε ότι μικροσυμφέροντα ή άλλου είδους εμπόδια να μην σταθούν απέναντι σε μια πρόταση η οποία αφορά την πατρίδα μας και τα νησιά μας.
Η εταιρεία μας, ευχαριστεί για τη θετική αυτή εξέλιξη τον Δήμαρχο Ιθάκης Δ. Στανίτσα, τον πρόεδρο του Δ.Σ. Σ. Φιαμπόλη, τον Θ. Λιβιτσάνη και τον Θ .Φλωράτο, οι οποίοι με τον πολυετή αγώνα τους επηρέασαν την επαναλειτουργία της γραμμής.
Τέλος, ιδιαιτέρως ευχαριστούμε την Βουλευτή του νομού Α. Θεοπεφτάτου και τον μεγάλο Έλληνα ΣΥΜΕΩΝ ΠΑΛΗΟ για την αμέριστη στήριξή τους, που συνέβαλε στη λύση του προβλήματος.

Για την Kefalonian Lines
Με εκτίμηση,
Σπυρίδων Δ. Λυκούδης