ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: “Τελικά απέπλευσε για το Μαρόκο”

Ελευθέριος Βενιζέλος

Μετά από μια περιπετειώδη αναμονή, απέπλευσε τελικά χθες (24/6) από το Πέραμα το πλοίο ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ, φορώντας τα σινιάλα της νέας του εταιρείας, με προορισμό το Tanger Med του Μαρόκου.

Υπενθυμίζεται, ότι το μεγάλο πλοίο της ΑΝΕΚ LINES παρέμενε μέχρι πρότινος δεμένο και έτοιμο στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη, περιμένοντας την κατάληξη της ναύλωσης του, καθώς οι εκεί αρμόδιες αρχές προέβαλλαν συνεχώς εμπόδια στη δρομολόγηση του στη γραμμή Algeciras (Ισπανία) –Tanger Med (Μαρόκο), επικαλούμενες τη μεγάλη χωρητικότητα του!

Όμως, η παρούσα εξέλιξη αφήνει να διαφανεί ότι οι αρνητικές πιέσεις μάλλον εκάμθησαν και τελικά το μεγάλο πλοίο αναχώρησε για το Μαρόκο, όπου η άφιξη του αναμένεται την ερχόμενη Δευτέρα 27 Ιουνίου.

Το σχέδιο είναι το ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ (με χωρητικότητα 850 Ι.Χ.) να διπλώσει το ΔΙΑΓΟΡΑΣ –που ήδη εκτελεί δρομολόγια- στην ανωτέρω  γραμμή, εκπληρώνοντας το σκοπό που έχει θέσει εξαρχής η νεοσύστατη Africa Morocco Link (AML) για εκτέλεση δρομολογίων από τις 7 Ιουλίου έως τις 15 Σεπτεμβρίου.

Ωστόσο, το μέλλον του πλοίου στο Μαρόκο δεν έχει ακόμη πλήρως ξεκαθαριστεί, καθώς μπορεί επιχειρησιακά να είναι έτοιμο να εξυπηρετήσει τη γραμμή Algeciras -Tangier Med, όμως ακούγεται έντονα η πρόθεση της AML να το δρομολογήσει σε άλλη γραμμή που θα συνδέει το Tanger Med με τη Νότια Γαλλία. Γεγονός, που πιθανότατα θα αποφασιστεί με την άφιξη του πλοίου στο Μαρόκο. Ο χρόνος θα δείξει…..

[email protected]

φωτο: Μανώλης Μοναστιρλής