/

Εγκρίθηκε η δρομολόγηση του ΑΝΕΜΟΣ από το ΣΑΣ

Από την 1η Ιουνίου 2023 ξεκινάει δρομολόγια στις Κυκλάδες το επιβατηγό – οχηματαγωγό «Άνεμος» της Aegean Sea Lines του ομίλου Ευγενίδη. Η δρομολόγησή του, που εγκρίθηκε από το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών του υπουργείου Ναυτιλίας, αφορά τις δρομολογιακές γραμμές για Σέριφο-Σίφνο-Μήλος τέσσερα δρομολόγια την εβδομάδα και Σίφνος-Ίο –Σαντορίνη τρεις φορές της εβδομάδα.

Επισημαίνεται ότι με το ΕΓ-ΟΓ «Άνεμος» επιστρέφει στην ακτοπλοΐα ο όμιλος Ευγενίδη, ενώ υπέρ της δρομολόγησης είχαν ταχθεί και οι δήμαρχοι Σίφνου – Μήλου – Σερίφου, με κοινή τους επιστολή προς το υπουργείο Ναυτιλίας.

Όπως είχαν υπογραμμίσει, «τα τελευταία χρόνια στη γραμμή των Δυτικών Κυκλάδων υπάρχει μόνο ένα συμβατικό πλοίο, το Ε/Γ-Ο/Γ “Διονύσιος Σολωμός”, το οποίο πράγματι εξυπηρετεί τα νησιά μας με συνέπεια και υπευθυνότητα, όμως δεν επαρκεί, αφού ολόκληρο το χρόνο οι πληρότητες του garage του αγγίζουν το 100% σε κάθε δρομολόγιο, ενώ το καλοκαίρι είναι αδύνατη η εξυπηρέτηση των επιβατών και των οχημάτων, με αποτέλεσμα οι επιχειρήσεις των νησιών να έχουν σοβαρές απώλειες εσόδων».

πηγη: naftemporiki.gr