Έμπλεξαν τις άγκυρες τους το Φ/Γ-Ο/Γ ΤΑΛΩΣ και το Φ/Γ ASVIRA (photo)

Talos asv1

Εμπλοκή στις άγκυρες του Φ/Γ-Ο/Γ ΤΑΛΩΣ και του Φ/Γ ASVIRA σημειώθηκε χθες το απόγευμα στο λιμάνι του Ρεθύμνου. Πιο συγκεκριμένα το Φ/Γ ASVIRA μετά το πέρας της εκφόρτωσης του μεθόρμησε μέσα στο λιμάνι του Ρεθύμνου χωρίς να πάρει τις άγκυρες πάνω με αποτέλεσμα να πάρει μαζί και τις άγκυρες του Φ/Γ-Ο/Γ ΤΑΛΩΣ. Έτσι σήμερα το πρωί ξεκίνησε η επιχείρηση απεμπλοκής των αγκυρών με τη βοήθεια του ρυμουλκού ΣΟΥΔΑ ΙΙ με επιτυχή κατάληξη. Το nautilia.gr βρίσκεται παντού και σας παρουσιάζει αποκλειστικές φωτογραφίες.

Ακολουθεί η ανακοίνωση που εξέδωσε το λιμενικό:

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Ρεθύμνου, για περιστατικό εμπλοκής των αγκυρών του Φ/Γ “ASVIRA” σημαίας Μάλτας και του Φ/Γ-Ο/Γ “ΤΑΛΩΣ” Ν.Π. 10899 στο λιμένα Ρεθύμνου.
Συγκεκριμένα, το “ASVIRA” κατά τη διαδικασία απόπλου του, ενέπλεξε την αριστερή του άγκυρα με την δεξιά άγκυρα του αγκυροβολημένου “ΤΑΛΩΣ” και στη συνέχεια προσέκρουσε στον προβλήτα με αποτέλεσμα να προκληθούν εκδορές στα έξαλα του πρυμναίου μέρους του σε τρία (03) σημεία, ενός μέτρου το καθένα. Ιδιώτης δύτης που πραγματοποίησε έλεγχο στα ανωτέρω πλοία διαπίστωσε την εμπλοκή των αγκυρών. Στη συνέχεια έγινε προσπάθεια απεμπλοκής των αγκυρών με ιδία μέσα των ανωτέρω πλοίων με αρνητικά αποτελέσματα μέχρι στιγμής αποτελέσματα.
Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός προσώπου ούτε διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση.
Το “ΤΑΛΩΣ” είχε προγραμματισμένο δρομολόγιο για Πειραιά – Ρέθυμνο – Πειραιά και μετέφερε 36 Φ/Γ οχήματα, ενώ το “ASVIRA” επρόκειτο να αποπλεύσει για Ρουμανία.
Από τη Λιμενική Αρχή Ρεθύμνου, απαγορεύτηκε ο απόπλους των ανωτέρω πλοίων μέχρι ελέγχου και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης για το “ASVIRA” και βεβαιωτικό αξιοπλοΐας για το “ΤΑΛΩΣ”

Πατήστε πάνω στις εικόνες για να τις δείτε σε μεγαλύτερο μέγεθος

  Talos asv2   Talos asv3   Talos asv4

  Talos asv5   Talos asv6 {jcomments on}