Δυο χρόνια από την κόλαση του Norman Atlantic [photos]

Το MS Norman Atlantic ήταν ένα Roll-on/Roll-off (ROPAX) οχηματαγωγό πλοίο της ιταλική ναυτιλιακής εταιρείας Visemar di Navigazione και από τον Δεκέμβρη του 2014 βρισκόνταν σε μίσθωση από την εταιρεία ANEK Lines.

Στις 28 Δεκεμβρίου 2014, το πλοίο έπλεε στον πορθμό του Οτράντο, στην Αδριατική Θάλασσα, σε δρομολόγιο από την Πάτρα στην Ηγουμενίτσα και την Ανκόνα. Μια πυρκαγιά ξέσπασε στο κατάστρωμα των οχημάτων λίγο πριν τις 6:00 τοπική ώρα, μισή ώρα μετά την αναχώρησή του από την Ηγουμενίτσα, μια ενδιάμεση στάση, όταν βρισκόταν 44 ν. μ. (81 χλμ) βορειοδυτικά της Κέρκυρας και 33 ν. μ. (61 χλμ) βορειοδυτικά από τους Οθωνούς.

Η πυρκαγιά εξαπλώθηκε και παρά τις προσπάθειες εκκένωσης σημειώθηκαν 12 θάνατοι και υπάρχουν και 19 αγνοούμενοι (συμπεριλαμβανονται εννέα Έλληνες, τέσσερις Τούρκοι, δύο Ιταλοί, ένας Γερμανός και τρεις λαθρεπιβάτες, δύο Σύριοι και ένας Ιρακινός).

Δύο ναύτες του αλβανικού ρυμουλκού Iliria πέθαναν στις 30 Δεκεμβρίου κατά τη διάρκεια της ρυμούλκησης του ναυαγίου. Στις 31 Δεκεμβρίου οι εκθέσεις έδειξαν ότι στο πλοίο επέβαιναν 499 άτομα, από τα οποία 487 ήταν επιβάτες και 55 μέλη του πληρώματος.

Στον αριθμό αυτό δεν περιλαμβάνονται λαθρεπιβάτες που, πιθανόν, επέβαιναν στο πλοίο.

Δείτε φωτογραφίες στο life.gr