Δήμαρχος Άνδρου: Τραγική η κατάσταση με τα δρομολόγια

ΠΕΝΕΝ, θαλάσσια σύνδεση

Επιστολή απέστειλε ο Δήμαρχος Άνδρου Δημήτρης Λοτσάρης σχετικά με τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια που συνδέουν την Άνδρο με τη Ραφήνα.

Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,
Αξιότιμη Κυρία ,
Αξιότιμοι Κύριοι,

Τις τελευταίες ημέρες η ακτοπλοϊκή σύνδεση της Άνδρου με την Ραφήνα βρίσκεται σε δραματικό σημείο.

Συγκεκριμένα δεν εκτελούνται καθημερινά δρομολόγια από και προς την Ραφήνα.

Την τελευταία φορά που θα μπορούσε κάποιος να ταξιδέψει από Άνδρο για Ραφήνα ήταν χθες Παρασκευή 27 Μαρτίου ενώ το επόμενο δρομολόγιο απο Ραφήνα είναι προγραμματισμένο για την Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020.

Μετά δηλαδή από 4 ημέρες!

Να σημειωθεί ότι η Άνδρος δεν συνδέεται με τον Πειραιά, αλλά μόνο με την Ραφήνα.

Είναι αυτονόητο τι σημαίνει αυτό για τους κατοίκους του νησιού μας.
Τι σημαίνει για το αίσθημα ασφάλειας των κατοίκων , για την μεταφορά φαρμάκων, ευπαθών προϊόντων και ασθενών. Έκτακτων περιστατικών αλλά και μακροχρόνια ασθενών.

Αναγνωρίζουμε τις έκτακτες και ειδικές συνθήκες που βιώνει η Πατρίδα μας, με την σοβαρότατη Πανδημία που πλήττει ολόκληρο τον Πλανήτη.

Αναγνωρίζουμε τις άμεσες και ουσιαστικές αποφάσεις και ενέργειες της Κυβέρνησης οι οποίες οδήγησαν την Χώρα μας να είναι παράδειγμα σε όλη την Ευρώπη, καθώς και την στήριξη όλου του πολιτικού κόσμου πέρα από ιδεολογίες, απόψεις και κόμματα.

Αναγνωρίζουμε τέλος και τα οικονομικά θέματα που ανακύπτουν για τις ακτοπλοϊκές εταιρείες δεδομένης της ελάχιστης επιβατικής κίνησης.

Ζητάμε όμως και από εσάς να αναγνωρίσετε το δικαίωμα των Ανδριωτών, εν μέσω της σοβαρότατης Πανδημίας που αντιμετωπίζουμε, να συνεχίσουν να ζουν με αξιοπρέπεια συνδεδεμένοι με την υπόλοιπη χώρα.

Αξιότιμοι κύριοι-ια

Ζητάμε τουλάχιστον ένα δρομολόγιο από και προς Ραφήνα Καθημερινά.

Είναι το ελάχιστο που δικαιούνται οι Ανδριώτες .

Γνωρίζουμε την ευαισθησία της Κυβέρνησης και εν γένει του Πολιτικού κόσμου της Χώρας μας για τις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες των νησιών και μέσα σε αυτό το πλαίσιο είμαστε απόλυτα βέβαιοι ότι θα ενεργήσετε άμεσα ώστε να λυθεί το ακτοπλοϊκό πρόβλημα της Άνδρου με την καθημερινή σύνδεση από και προς Ραφήνα.

Στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε περαιτέρω συνεργασία.

Ο Δήμαρχος Άνδρου
Δημήτρης Λοτσάρης