Διακόπτεται η σύνδεση Σαντορίνης – Κρήτης. Στη Βουλή έφθασε το θέμα

Θύελλα αντιδράσεων έχει ξεσηκώσει η επικείμενη διακοπή των ήδη περιορισμένων δρομολογίων μεταξύ Σαντορίνης και Κρήτης. Το θέμα έφερε στη Βουλή με τη μορφή κοινοβουλευτικής αναφοράς ο βουλευτής Ρεθύμνης Γιάννης Κεφαλογιάννης , καταθέτοντας την πρόσφατη επιστολή της ένωσης Κριτών Σαντορίνης “Το Αρκάδι” ζητώντας από τον Υπουργό Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού κ Σταθάκη αλλά και από τον αναπληρωτή Υπουργό Ναυτιλίας κ. Θεόδωρο Δρίτσα, να βρεθεί άμεση και βιώσημη λύση στο ζήτημα. Όπως αναφέρει το cretalive.gr,

 

«Ιδιαιτέρως ανησυχητικά», όπως υπογραμμίζεται στο έγγραφο του Συλλόγου Κρητών, «είναι τα τελευταία νέα ότι τα ήδη περιορισμένα επιδοτούμενα ακτοπλοϊκά δρομολόγια, λεγόμενα και δρομολόγια άγονης γραμμής, που εξυπηρετούσαν τη Σαντορίνη στην επικοινωνία της με την Κρήτη θα διακοπούν στο τέλος του Μάρτη 2015.

Η ανησυχία από την είδηση αυτή σε επίπεδο κατοίκων έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων και οι πιέσεις προς την κατεύθυνση εξεύρεσης άμεσης και βιώσιμης λύσης είναι πλέον επιτακτική ανάγκη, κάτι που τονίζει ο Ρεθεμνιώτης Βουλευτής στο κείμενο της αναφοράς του. Επιπρόσθετα, οι επιχειρηματικές δραστηριότητες και λοιπές συναλλαγές με την Κρήτη αναμένεται να πληγούν άμεσα από τη διακοπή αυτή, κυρίως λόγω της επιπρόσθετης επιβάρυνσης στις μεταφορές μέσω των διπλών δρομολογίων μέσω Πειραιά. Οι επιχειρηματίες διαμαρτύρονται και ζητούν τουλάχιστον τη συνέχιση αυτών των δρομολογίων, ώστε να μην ταραχθούν οι λεπτές οικονομικές ισορροπίες εν μέσω κρίσης».

Επιπλέον, στην επιστολή αναφέρεται ότι «γέφυρες ζωής έχουν στηθεί κατά καιρούς για τη μεταφορά ασθενών σε ιδιαιτέρως κρίσιμη κατάσταση και πολλές φορές ομολογουμένως έχουν χαθεί ζωές συνανθρώπων μας από την όποια καθυστέρηση διακομιδής ενός περιστατικού. Διότι γνωρίζετε πολύ καλά ότι οι οδοί διαφυγής από τα νησιά μας περιορίζονται είτε στην περιορισμένη αερομεταφορά είτε στην ελλιπή ακτοπλοΐα».

Τέλος, οι κάτοικοι διεκδικούν ισότιμη μεταχείριση για τους κατοίκους των νησιών σε όλα τα επίπεδα διαβίωσης, που εξαρτώνται άμεσα από τη διευκόλυνση της μετάβασής τους σε όλους τους προορισμούς.