Ετοιμάζονται για να φύγουν “ΔΙΑΓΟΡΑΣ” και “ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ”

Ετοιμάζονται πυρετωδώς στο Πέραμα τα πλοία «ΔΙΑΓΟΡΑΣ» και «ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ», που τελικά θα υλοποιήσουν τη νέα επιχειρηματική προσπάθεια που δημιουργήθηκε μεταξύ του γκρουπ των μαροκινών Τραπεζών BMCE (51%) και της δικής μας Attica Group (49%). Η νεοσύστατη Africa Morocco Link (AML), που προκύπτει από τη συγκεκριμένη συνεργασία, αρχικά θα ξεκινήσει δρομολόγια στη γραμμή Αλχεθίρας (Ισπανία) – Ταγγέρη (Μαρόκο) και σύντομα θα επεκτείνει τις δραστηριότητες της και στο λιμάνι του Nador.
Το πλοίο «ΔΙΑΓΟΡΑΣ» που βρίσκεται στο Πέραμα εδώ και λίγες ημέρες, φόρεσε ήδη τα νέα του σινιάλα, ενώ πραγματοποιούνται και κάποιες τελευταίες εργασίες που θα το προσαρμόσουν στα δεδομένα της νέας του αποστολής. Το πλοίο αναμένεται να αναχωρήσει για το Μαρόκο πιθανότατα στις 3 Ιουνίου, με προοπτική να παραμείνει στα ξένα για μια 4ετια. Υπενθυμίζεται ότι το συγκεκριμένο πλοίο υπήρξε ιδιαίτερα δημοφιλές στην άγονη γραμμή της Δωδεκανήσου, ενώ ήταν και προσοδοφόρο για την εταιρεία του.
Θα το ακολουθήσει το «ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ», εκτός απροόπτου, το οποίο απ’ ότι φαίνεται απελευθερώθηκε από την κρατική ναύλωση για τη μεταφορά μεταναστών. Αυτή την ώρα βρίσκεται δίπλα στο «ΔΙΑΓΟΡΑ» και ετοιμάζεται σχεδόν ταυτόχρονα. Γεγονός, που φανερώνει ότι πιθανότατα κάμφθηκε η μεγάλη πίεση που αρχικά ασκήθηκε στη νεοσύστατη εταιρεία από τις μαροκινο-ισπανικές αρχές σχετικά με τη δρομολόγησή του.
Στόχος του νέου και “επιθετικού” επιχειρηματικού σχήματος, είναι να επενδύσει με στόχο να καλύψει σταδιακά όλες τις γραμμές στα στενά, με τουλάχιστον 7 διαδρομές, ενώ ακούγεται έντονα ότι υπάρχει πρόθεση ακόμη και για χτίσιμο νέων πλοίων. Ο χρόνος θα δείξει….

[email protected]

Δείτε τις φωτόγραφιες με τα νέα σινιάλα του Διαγόρα

1464718940784

1464718560856

Ευχαριστουμε τους Μανώλη Μοναστιρλή και Παντελή Φύσσα για τις φωτογραφίες που μας παραχώρισαν.