Διαφωνία στο Σ.Α.Σ μεταξύ Kefalonian Lines και Ionian Group για Ιθάκη – Σάμη

Kefalonian Lines

Πριν λίγο συζητήθηκε στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών, το θέμα της επαναλειτουργίας της γραμμής ΙθάκηΣάμη – Πάτρα και εισηγητής από την Kefalonian Lines ήταν ο Διονύσης Λυκούδης. Ο κ. Λυκούδης ζήτησε άμεσα, από την 1η Νοεμβρίου να πάρει το δρομολόγιο η ναυτιλιακή εταιρία Kefalonian Lines με μοναδική απαίτηση τα δρομολόγια με αφετηρία την Κυλλήνη να έχουν απόσταση δύο ωρών μεταξύ τους έτσι ώστε να υπάρχει διασπορά δρομολογίων, το οποίο άλλωστε επιθυμεί και το επιβατικό κοινό.

Από τη πλευρά της, εκπρόσωπος της Ionian Group ζήτησε να συζητηθούν πρώτα τα τακτικά δρομολόγια των δρομολόγιών Κυλλήνης – Πόρου και έπειτα να συζητήσουν το συγκεκριμένο θέμα οι δύο εταιρίες. Μάλιστα όπως ειπε συκεκριμένα ο δικηγόρος και εκπρόσωπος της Ionian Group κ. Αργυρόπουλος “δώστε μας τα τακτικά δρόμολόγια της εταιρίας και εμείς θα κάνουμε ότι μπορούμε”.

Κάτι στο οποίο αντέδρασε η εταιρία Kefalonian Lines λέγοντας ότι ουσιαστικά υπεκφεύγει να μπει στην ουσία του θέματος. Τα δύο θέματα είναι αλληλένδετα μεταξύ τους και πρέπει να συζητηθούν μαζί.

Την πρόταση της Kefalonian Lines στήριξαν αμέσως τόσο ο Δήμαρχος Ιθάκης κ. Διονύσης Στανίτσας, η βουλευτής κα Αφροδίτη Θεοπεφτάτου καθώς και ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης κ. Λιβιτσάνης.

e-kefalonia,gr