Χωρίς πλοίο για ένα μήνα οι Φούρνοι

Λύση στο πρόβλημα που δημιουργεί για το νησί των Φούρνων η αποδρομολόγηση του εγ/ογ ΜΥΤΙΛΗΝΗ λόγω βλάβης ζήτησε ο αντιπεριφερειάρχης Σάμου Νίκος Κατρακάζος με επιστολή του στον αρμόδιο υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού.

Σήμερα το πρωί 3 ναυτικά μίλια έξω από το λιμάνι του Ευδήλου παρουσιάστηκε βλάβη στην ηλεκτρομηχανή του πλοίου. Ο πλοίαρχος κατάφερε να προσεγγίσει στον Εύδηλο και να αποβιβάσει τους επιβάτες, ενώ το πλοίο έφθασε με καθυστέρηση λόγω της μειωμένης ταχύτητας αλλά και των άσχημων καιρικών συνθηκών στο Καρλόβασι. Οι 109 επιβάτες που είχαν προορισμό το νησί της Σάμου αποβιβάστηκαν όλοι στο Καρλόβασι, ενώ το Λιμεναρχείο ανέλαβε να επιθεωρήσει την κατάσταση για διαπιστώσουν τελικά ότι το πρόβλημα ήταν αρκετά σοβαρό.

Κατά πάσα πιθανότητα το πλοίο θα ρυμουλκηθεί στον Πειραιά μόλις κοπάσουν οι άνεμοι και τα δρομολόγια του διακόπτονται για ένα μήνα σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τα νησιά Ικαρία και Σάμος να εξυπηρετούνται πλέον μόνο 2 φορές την εβδομάδα με τα δρομολόγια του «ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ. Να σημειώσουμε ότι το πλοίο της Hellenic Seaways δεν προσεγγίζει το λιμάνι των Φούρνων.